fredag 30. november 2018

Sykkeltur i fjellet

Se vårt store utvalg. De Beste Priser Nå! Sykling er en fin måte å bevege seg i fjellet på. Og her er de herlige sykkelstrekningene. Den nye veien over fjellet ligger perfekt i det barske terrenget, kilometer lang.


Drøy stigning opp på fjellet , men det er verdt det.

Se opp for rein og rev. Det viktigste når du vil dra på sykkeltur i fjell -Norge er å planlegge nøye. Det er ingen overflod av overnattings- og serveringssteder.


Hvis du ikke er godt trent, ta hensyn til det og ta korte strekk. Sykler dere flere sammen, så ta alltid hensyn til den som er i dårligst form, det blir hyggeligst for alle. Tour de Dovre (TdD) er en delvis umerket sykkeltur på ca. Fra Dombås og over Dovrefjellsplatået til Hjerkinn sykler du på merket turvei (Nasjonalparkvegen over Dovrefjell).


Eller hva med å prøve deg på sykkel over Hardangervidda? Det er vist en opplevelse som må prøves ut, se bare her.

Pålsbufjorden rundt er tøff, her kan du sykle helt til sentrum av Dagali. Opplev Sørlandet på sykkel. Flotte sykkelturer langs kysten, gjennom koselige Sørlandsbyer og i fjellet. Her finner du info om sykkelruter, sykkelutleie, terrengsykling og sykkelritt. Velkommen til reiseplanleggeren.


Du kan bruke dette verktøyet for å lage din egen reise, eller velge fra et spennende utvalg med spesielt utvalgte turer. En sykkeltur på vidda i Telemark byr på et mangfold av opplevelser. En populær start er å ta Krossobanen, Europas første taubane, fra Rjukan opp til Gvepseborg på 8meters høyde. Sykle til Kalhov her kan du kombinere sykkelturen med fottur, eller sykle en runde helt tilbake til Rjukan - mulighetene er mange.


Tvers over Norge på to hjul. Norge er ett av mange land som har nasjonale sykkelruter, et nettverk med lange sykkelveier velegnet for de som er ute etter en skikkelig utfordring. Sykkel på Hardangervidda regnes som en av Norges vakreste sykkelturer. Turen tar deg igjennom vakker og vill høyfjellsnatur på Hardangervidda.


Rjukan Turistkontor selger tre forskjellige sykkelpakker. Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. Livet som fjellsyklist slutter aldri å fascinere meg. Sykkelturer i Lillehammer og Gudbrandsdalen.


Noe av det mest overraskende er hvor lett det er å sykle på de vakre og varierte fjellveiene våre, det er mye mindre krevende enn man skulle tro. Jeg skrev boka På sykkel i fjellet fordi jeg synes det er altfor få syklister som bruker disse veiene, ikke minst i den nordlige delen av.

Tett på Geiranger ligger Romsdalen, som er et flott område å sykle i. Her kan man for eksempel nyte vakker natur på sykkeltur langs fjorden. Den som søker større utfordringer, kan prøve seg på Trollveien fra Åndalsnes, som er Norges lengste oppoverbakke. Få den ultimate sykkelturen i Rallarvegen!


Dette Norges mest populære sykkeltur i fjellet , og er ofte kåret som Norges vakreste sykkelvei. Terrenget er omtrent 7meter lang og starter på Haugastål og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm. Nissedal utvidar stadig med fleire hyttefelt, bustadtomter og er aktive i næringsutvikling. Kilometerlange sandstrender, landskjende jettegryter, og store område med svaberg både ved innsjøen Nisser og oppe på fjellet , gjer at Nissedal byr på heilt spesielle naturopplevingar innan terrengsykling, padling, båtliv, vandring, jakt og fiske.


Hos oss kan du låne sykler og oppleve turen for deg selv utenom konkurransen. Turen i seg selv starter bare 3km fra Mysuseter. Dombås og Hjerkinn er skiltet og lagt tilrette for noen flotte kilometre på sykkel.


Sykkelveien åpner også for en unik sykkeltur Dovre Rundt på ca. Videre fra Hjerkinn er den ikke merket, men følger bilveien til Folldal og så veien gjennom Grimsdalen, ned mot Dovre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg