tirsdag 14. juli 2015

Barnetrygd økning

Barnetrygd økning

Det er derfor viktig å søke om delt barnetrygd når en slik avtale inngås etter barneloven § 36. Hvordan søker du om barnetrygd ? Du trenger som hovedregel ikke å søke om barnetrygd. Hvis barnet blir født i Norge, vil mor automatisk få barnetrygd omtrent måneder etter fødselen. KrF ønsket opprinnelig å bruke milliarder kroner i budsjettet bare på barnetrygd. Det har vært viktig for regjeringen at alle familier skal sitte igjen med en reell økning , også de som mottar sosialhjelp.


Derfor har vi i regjeringsplattformen fastslått at økningen skal komme alle til gode. I praksis betyr det at de veiledende satsene på sosialstønad økes for de barna som får økt barnetrygd , fortsetter Hallaråker. Det betyr en økning på kroner per barn i måneden. Barnetrygd under press. SV og Sp vedtok å øke barnetrygden.


Regjeringpartiene, med støtte fra KrF, skrur nå opp maksprisen i. Småbarnsforeldre har ofte kortere fartstid i yrkeslivet og kan derfor ha en svakere privatøkonomi enn foreldre med eldre barn. Mange familier som får sosialhjelp vil fortsatt få redusert utbetaling. Flere barnetrygd -løsninger. Finanspolitisk talsperson Abid Raja (V) sier det innledende møtet var positivt, men sier det er en avstand med tanke på hvordan man skal kunne dekke inn utgiftene. Bruker fyller vilkårene for rett til barnetrygd , og kan i tillegg dokumentere at vilkårene for rett til barnetrygd er oppfylt tre år tilbake i tid.


I dette tilfellet kan NAV etterbetale barnetrygden for perioden 1. På tross av at det er flere kvinner enn menn som mottar utvidet barnetrygd (prosent er kvinner), så er andelen høyere for menn. Han mener også at det er lite som taler for at en økning i barnetrygd vil holde folk utenfor arbeidslivet. Denne lille økningen kan ikke kompensere for det du ville fått i lønnsutbetaling i en ordinær jobb.


Men det er en økning som allikevel kan gjøre en stor forskjell for dem som trenger det mest. KrF har ønsket å øke nivået på hele barnetrygden. Etter dragkamp på Granavollen endte det i kompromiss.


Barnetrygd økning

LES OGSÅ: Jubel og raseri over barneløft. Kristelig folkeparti (Krf) og Venstre ønsker å gjøre noe med - på hver sin måte. Bekymringsfull økning – Nav forvalter enorme summer på vegne av fellesskapet, og denne statistikken gir et overordnet bilde av utviklingen på våre områder.


Den viser at arbeidsmarkedet er i bedring, men at vi samtidig har en aldring i befolkningen og en bekymringsfull økning av uføretryg sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Blant de opprinnelige motstanderne av å øke barnetrygden var prosent i EØS-gruppen villig til å støtte en økning dersom man kunne stenge ute EØS-arbeidere med barn i hjemlandet. I den andre gruppen var andelen som ville støtte en økning dersom man kunne stenge ut innvandrerfamilier på bare prosent. Dette forbedrer småbarnsforeldrenes økonomi og valgfrihet.


Barnetrygd økning

Vi prioriterer tiltak som bidrar til at flere kommer i arbeid. Budsjettet er grønt, fremtidsrettet og ansvarlig, uttaler Tore Storehaug, finanspolitisk talsmann i KrF. Hensikten er å bedre barnefamilienes økonomi og å kompensere foreldrene for deler av utgiftene til forsørgelse av barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg