torsdag 23. juli 2015

Havrekjeks uten melk

Melken er holdbar langt over datoen, så lenge den oppbevares riktig. Melk Produksjonsprosess Melk og helse Sunne havrekjeks som både smaker godt og er enkle å lage. Havrekjeks uten melk. I dag ble det havrekjeks som skulle utfordres og det ble litt opp og ned med stekingen.


Men vi endte opp med to stappfulle kakebokser med.

Dessuten er det ekstra gøy å ha laget de selv. Prøv deg frem, det er ett hav av muligheter. Lag deg sunne havrekjeks fri for melk og uten gluten.


Denne enkle oppskriften på sprø havrekjeks med sjokoladetrekk fra Made by Berit Nordstran kan alle få til. I oppskriften brukes produkter fra Made by Berit Nordstran blant dem Flytende Rapskokos, alternativt Smøremyk rapskokos. Søte og sunne havrekjeks er ikke så vanskelig som du tror. Server kjeksene på en hyggelig frokost med smør, geitost og tyttebærsyltetøy.


Dei er sukkerfri, fulle av fiber og grove karbohydrater.

Dette er kjeks uten egg. Uten egg, nøtter, kan enkelt lages glutenfri og melkefri (ved melkefritt alternativ til melk og smør). Sett så ovnen på 200gC og kle to bakeplater med bakepapir. Smelt smøret på middels temperatur og rør inn honningen. Bland så alle ingrediensene til en deig.


Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Husk å la deigen stå kaldt en god stun gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut. Denne oppskriften gir sprø, sunne havrekjeks med sesamfrø. Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på.


I dag ville jeg prøve alt på en gang virket det som. Var innom bloggen Utenalt og snappet til meg oppskriften på havrekjeks. Og ville prøve den. Deigen ligger nå til kjøling i kjøleskap.


Men kunne jo ikke dy meg for å prøve et nytt mel som jeg mener mamma snappet med seg da hun var i Trondheim. Ha havregryna i en bolle og hell over melk så det dekker gryna. La dette stå i to timer.


Legg leiven på en stekeplate og skjær ut til passe store kjeks.

Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem. Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel. Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen.


Hjelp og informasjon for deg som ikke tåler melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg