tirsdag 21. juli 2015

Hva spiser strandkrabben

Noen kan spise tang eller alger. Krabbene er viktige i havets økosystemer fordi de spiser så mange andre dyr. Det kan være bløtdyr, leddormer eller andre krepsdyr. Noen, for eksempel taskekrabbe, som spiser muslinger, knuser skallene med den kraftigste kloen.


Døde dyr eller åtsler blir også spist av krabber.

Strandkrabbe er en art av krabber i infraordenen Brachyura. Sammen med svømmekrabber utgjør strandkrabber familien Portunidae. Det sitter fem brede tenner på hver side langs forkanten av skjoldet.


På framparten har strandkrabben tre bulker mellom øyne og fem mellom øyne og klørne, som er det første av fem beinpar. Fargen til strandkrabben varierer sterkt, og kan være grønn, brun, grå eller rød. Dette har sannsynligvis med lokale miljøfaktorer å gjøre.


Museflettene puster liv i huset annenhver uke. Bor i Skien, Falkum.

Jobber som leder i rusomsorgen og som sanger, blandt annet i Oslo Gospel Choir. Det er en vanlig strandkrabbe ja, om enn med en uvanlig farge Har aldri sett en slik blå srandkrabbe før, men jeg har sett mange blå, grønne og orange hummere. Erfaring fra landbasert hummeroppdrett viser at både genetikk og hva hummeren spiser , kan påvirke fargen.


Tidligst på våren spiser den en del kadaver etter dyr som har dødd i løpet av vinteren. Når maurtuene begynner å våkne til liv vil bjørnen ete store mengder av maur. Hva spiser torsken? Det viste seg å være litt forskjellig. De fleste vet nok at det vi spiser har noe å si for helsen, og det samme gjelder for alle dyr, inkludert fisk.


Ettersom vi har fisk i oppdrett, må vi forstå hva slags mat den trenger for å trives og vokse, fra den er nyklekt til den er slakteklar. Med fastedietten kan du spise hva du vil fem dager i uken, og faste i to dager. Men det betyr ikke at du ikke skal spise. Når matauken er over, er det betimelig å spørre hva du skal gjøre med fangsten. Spise den selvsagt, men hvordan?


Vi har i håp om at disse uoppdagede delikatessene kommer på bordet, lett land og strand (!) rundt for å finne oppskrifter. Og som du ser på oppskriftlinkene nedenfor, så vi har faktisk funnet noen. I tillegg spiser dyra kraftfôr.


Andel grovfôr og andel kraftfôr varierer mellom de enkelte dyreslagene, se tabellen nedenfor.

De enmaga dyrene, som svin og fjørfe, spiser kraftfôr og har det fortrinnet at de utnytter de tilførte næringsstoffene svært effektivt. Kraftfôr består hovedsakelig av korn, i tillegg til proteiner, fett og. Det er derfor viktig å unngå uheldig mat og heller sørge for at kaninen får de beste forutsetningene for god helse. Kaniner skal ikke ha pellets beregnet på andre dyr. Hvis du spiser lite mat én eller to dager, skjer det ikke så mye.


Del dette: Vi dro til Nusfjord i Lofoten for å finne ut hva det var mulig å lure torsken til å ta. Kroppen merker at du har spist litt for lite i noen dager, og de neste dagene vil du kjenne deg litt ekstra sulten og spise litt mer for å ta igjen det tapte. Les mer på miljølære om hvilken fugler som spiser hva , men jeg anbefaler alle å rett og slett prøve seg frem da fuglenes kost ser ut til å variere kraftig. Jeg ser stadig at fuglene i hagen spiser ting de i følge boka ikke skal like, og jeg ser at enkelte fortyper som ble spist ett år, ikke har videre omsetning neste år.


Velg selv hvilke dager du vil faste. Det trenger ikke være de samme dagene hver uke, men helst ikke to dager på rad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg