fredag 24. juli 2015

D vitamin dråper hvor lenge

Lei av lang kø på apoteket? Bestill D-vitamin dråper fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Rene vitamin D -tilskudd brukes mot vitamin D -mangel av barn og voksne.


Tran er anbefalt til de aller minste, men vitamin D - dråper er også et godt alternativ.

Det finnes også tilskudd som inneholder vitamin D og kalsium, og som kan være gunstig å bruke dersom man får i seg for lite meieriprodukter. Glemmer vitaminer til storesøster også. Kanskje det er underbevisttheten som tenker at sommern fixer dette (bortsett fra at i nord glimrer sola stadig med sitt fravær).


Tror også de små får i seg mye D - vitamin gjennom vanlig mat nå Men for all del, er jo best å gi dem det tror jeg. Overflødig vitamin skilles visst ut tror jeg. Vitamin D - dråper – informasjonsbrosjyre. Først publisert: 01.


Sist faglig oppdatert: 01.

Hudens D -vitaminproduksjon regulerer seg selv. Forskere anbefaler ti til tjue minutter før vi tar på solkrem 3. Kolekalsiferol mg tilsv. Helsestasjonen bestiller dråpene kostnadsfritt. Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D. Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin.


En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Tilstrekkelig med vitamin D helt fra barndommen av har betydning for å kunne unngå beinskjørhet i eldre år. Jeg har gått på divisun (respet) i et halvår, men på grunn av penger så gikk jeg over til vanlig d - vitamin tabletter fordi det er billigere. Har nå kuttet ut de tablettene, på grunn av pengemangel.


Der er cirka mcg D - vitamin per 1ml ferdig utblandet morsmelkerstatning, og mcg D - vitamin per vitamin D - dråpe. Så lenge barnet kun har inntak av morsmelkerstatning og D -vitamindråper innenfor anbefalte doseringer, vil ikke dosen overstige mcg. Doseringen er dråper hver dag. Dette utgjør μg vitamin D , som er anbefalt dose. Ved bruk av vitamin D dråper er det viktig å følge doseringen på preparatet.


Ulike produkter kan inneholde ulik mengde vitamin pr. D - vitamin vil ved betydelig overdosering kunne hope seg opp i kroppen og gi forgiftning.

D - vitamin bidrar til å opprettholde normale knokler og normale kalsiumnivåer i blodet, slik at bena dine holder seg inntakte. Kalsium og vitamin D er ikke bare viktig for knoklene dine – de to næringsstoffene hjelper deg også med å holde tennene dine sunne og sterke. Det er også gjort spennende forskning som viser at D - vitamin har betydning for hvor lenge du lever, bekrefter både Moan og Meyer.


På apoteket kan man få kjøpt rene D -vitaminprodukter som håndkjøpspreparat i egnet dose, f. Jeg mener vi burde hatt en rutine for å få målt D -vitaminnivået hos fastlegen eller på sykehuset. Det finnes en informasjonsbrosjyre som kan gis ut sammen med vitamin D - dråpene. Og vi bør alle ta tilskudd ved mangel.


Jeg synes absolutt at et tilskudd på mikrogram per dag er for lite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg