onsdag 22. juli 2015

Ferdig stuffing

For meg er ikke en kalkun komplett uten stuffing. Og det er alltid denne oppskriften jeg vender tilbake til. Full av smak egner den seg ypperlig til en heller nøytral kalkunsmak og er så godt at den kan igrunnen spises for seg selv.


Det krever at du lager cornbread dagen før, men det er virkelig ingen sak og gjort unna på minutter. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!

Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun, er steketid og hviletid.


Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Den blir ofte ikke ferdig samtidig med kalkunen, men.

Stuffing bidrar også til å unngå at kyllingen blir tørr. Del sitronen i to, og prikk den med tuppen av en skarp kniv eller en gaffel, slik at sitronsaften damper inne i buken og bidrar til å gjøre kyllingen ekstra saftig og smakfull under steking. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet.


Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.


Skjær brød i terninger. Den kontinentale tradisjonen er å servere fugl på julaften. Det flotte med hel kalkun er at den er enkel å servere til flere gjester og tar seg godt ut på bordet.


Valg av stuffing og tilbehør er uendelig. Helt enig, styr unna denne oppskriften. Det handler om tid og mer tid. Det gir garantert saftig kalkun. Termometer punkterer kjøttet, dropp det.


Ikke fyll fuglen med stuffing. Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften.

Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer! Den er ferdig på grader. Ved å fylle kalkunen med tradisjonell stuffing krever den lengre steketi og sjansen er stor for at stuffingen ikke kommer til å være ferdig stekt innen kalkunen er det samme.


Men stuffing er godt og et perfekt tilbehør til kalkun! Derfor lager vi stuffingen i en brødform som serveres ved siden av kalkunen, omtrent som en kjøttpudding. Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser oppskrift med kalorier, allergener og pris. Den ultimate fuglen til nyttår og påske.


Her er flere alternativer og sauser, så velg etter hva man har av råvarer. Hell denne blandingen over i bollen med maisbrødsmulene og bland godt sammen. Ha i nok kyllingkraft til at stuffingen så vidt henger sammen. Når kjernetemperaturen er °C, tar du fuglen ut av ovnen.


Noen hvitløkfedd og en sitron duger. Om du vil sjekke at kalkunen faktisk er ferdig , kan du stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Server med søtpotetmos, stuffing og tilbehør du liker. Bruk elektronisk steketermometer, og still det inn på grader. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av kalkunbrystet.


Pensle kalkunen med smeltet smør flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet. Sjekk om kalkunene er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn i lårfestet. Vask og skrell løk, gulrøtter, persillerot, og del opp som angitt ovenfor.


Dette kan imidlertid være en utfordring dersom du bare har en stekovn tilgjengelig. Da kan du enten steke ferdig kalkunen først og la den hvile til rotgrønnsakene er ferdigstekt. Mye stuffing krever lang steketid.


De som sitter i pakkene du får kjøpt viser seg ofte å ville steke kalkunen for lenge, slik at den blir for tørr. Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger. Noen frosne kalkuner kommer med ferdig renset innmat.


Innmaten består av hjerte, lever,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg