fredag 30. desember 2016

Pulverheksa

Pulverheksa

Pulverheks er ei heks som lagar pulver. I moderne daglegtale tyder det ei kvinne som er gamal, ond og stygg, eller meir spøkefullt, eigenrådig og sta. Albumet er fra forestillingen med samme navn som har skuespillere som Maj Britt Andersen, Ingolf Karinen, Bo Anders Sundstedt, Jørn Morstad og Janne Starup Bønes. Aamodt er utdanna lærar i kunst og handverk.


Pulverheksa

Hun ble landskjent som programleder i barne-TV-programmet Portveien sammen med Jarl Goli og senere Terje Strømdahl. Hun er søster av Inger Lise Rypdal. Hun har skrevet en rekke spenningsbøker for barn og ungdom, blant annet i den populære serien MargBein og Marlena Evensen.


En spesiell velkomst til alle små og store troll som skal på teater for aller første gang. Heks eller trollkjerring viser til ei kvinne som driv med trolldom. Den mannlege motparten er ein trollmann.


Hekser er kjend frå folketrua i mange ulike kulturar, frå ei rekke hekseprosessar i den vestlege verda mot slutten av mellomalderen, og frå nyare populærkultur. Den skrev hun egentlig til datteren sin, Ine som var tre år den gangen. Så det var Ine som var grunnen til at Ingunn begynte å skrive. Siden det har hun vært forfatter på heltid. Nå bor Ingunn på Frogner i Sørum.


Denne enkle sangen er populær blant barna. På låven sitter nissen: Populær julesang for barn. Denne ljomer ut av vinduene på de fleste barnehager og skoler i desember. Pål sine høner Pål sine høner på haugen ut sleppte.


Aragorn fell in love with Arwen at first sight. Riksteatret turnérer til faste spillesteder i hele Norge. Enjoy the videos and music you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on. Kjøp Kjøtt og blod fra Cappelendamm Simon har en deprimert mor som ligger i sengen hele dagen.


Som om ikke det er nok, forelsker han seg i en jente som viser seg å være vampyr! Alle behøver en venn iblant, så ta godt vare på den du fant. Bibliotek, kino med Dolby Atmos og 4k, kafé, live-scener med konserter og foredrag, alt pakket inn i en unik bygning i vakker natur. Mange kjente navn fra bergensscenen startet karrieren sin her. Velkommen i teatret!


Pulverheksa

Teater i Oslo med tre scener. To år senere spilte også hans storebror Geir Morstad i serien. På denne CD-en står juleforberedelsene for tur i pulverhuset.


Her finner du programinformasjon og billettkjøp. KILLER QUEEN Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en aften spekket med Queens klassiske hits i denne tribute-forestillingen som er det nærmeste du kan komme et live Queen-show. Løve restaurant og bar. Coop-medlemmer får kjøpeutbytte på alt de handler.


Nasjonalbiblioteket tilbyr utstillinger, konserter, samtaler, foredrag og omvisninger som formidler og aktualiserer samlingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg