fredag 30. desember 2016

Antibiotika sædkvalitet

Hei, min samboer og jeg er endelig blitt gravide. Kan fosteret bli skadet av antibiotika -sæd? Antibiotika påvirker normalfloraen i genitaliene. Hvis det ikke er noe i veien med dem, risikerer man jo bare å ødelegge for muligheten til å bli gravid. Så jeg tror at utstrakt bruk av antibiotika i forbindelse med prøverør ville hatt en negativ effekt for de fleste, sier han.


Purvis sier infeksjoner i mannens underliv ofte kan være årsaken til nedsatt sædkvalitet. Mange vet imidlertid ikke at de har en infeksjon fordi de ofte er asymptomatiske. Fertiliteten går litt opp og ne det betyr at selv menn som har fått påvist svært dårlig sædkvalitet kan lykkes, sier han. Spermier dannes ved at celler deler seg og modnes, og det går til uker fra den første celledelingen til en fullverdig spermie er dannet.


Mannen min og jeg ønsker å få et barn til snart. Men jeg har lest at ved feber kan sæden bli ødelagt for mnd. Han hadde feber (ca 35) i flere dager. Er det fortsatt mulig å kunne bli gravi. Sædkvalitet sier noe om konsentrasjonen av.


Sæden får noen dråper antibiotika og en liten matpakke med næring som den kan forsyne seg av når den våkner til live etter å ha. Menn med svært dårlig sædkvalitet har også blitt fedre, men det kan ta lengre tid. Vi har dessuten assistert befruktning som kan hjelpe de aller fleste menn med dårlig sædkvalitet. Noen menn med dårlig sædkvalitet blir far uten problem, og noen menn med god sædkvalitet blir aldri far. Ved nedsatt sædkvalitet kan antibiotika , hormon, operasjon, og assistert befruktning (IVF) vere aktuelt.


Cipramil bør normalt ikke brukes av barn og ungdom under år. Du bør også vite at pasienter under år har en økt risiko for bivirkninger som selvmordsforsøk, selvmordstanker og fiendtlighet (særlig aggresjon, opposisjonell adferd og sinne) når de tar denne typen legemidler. Skyldes som regel en infeksjon av virus () eller bakterier (). En infeksjon av virus går som regel over av seg selv etter noen dager. Hvis det derimot er bakterier som er årsaken kan sykdommen vare lenger og også gi feber.


Hvis betennelsen skyldes streptokokker bør den behandles med antibiotika , vanligvis penicillin. Hvis du har fått påvist en klamydia infeksjon og får antibiotika av legen, er det viktig at du også forholder deg til de retningslinjene som følger med det. Norsk lege hevder antibiotika i infertilitetsbehandling i mange tilfeller er effektivt. Helsemyndighetene advarer.


Infeksjoner og sykdom kan imidlertid påvirke sædkvalitet og befruktningsevne. Ved mistanke om en bestemt sykdom, vil legen ta videre blodprøver, ultralydundersøkelser eller vevsprøver. Bestemte seg for å prøve antibiotika.


Hos de fleste menn med redusert sædkvalitet , finnes imidlertid ingen bestemt årsak, selv etter utvidet utredning. Klamydia må behandles med antibiotika , og det krever derfor at du får en resept på dette fra legen. Dersom du av ulike grunner ikke vil oppsøke fastlegen din med problemet, holder det med en legekonsultasjon på nett.


Etter påvist smitte vil man få muligheten til å bestille antibiotika hjem på døren som en hurtig og diskré løsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg