onsdag 28. desember 2016

Pepperkaker kjøpe

Pepperkaker med blåmuggost er kjempegodt! Erstatt den tradisjonelle kjeksen med pepperkake og nyt den spennende smaken av blåskimmerost og søt pepperkake. Ekstra godt blir det med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning. Du kan også knuse pepperkaker og bruke dem som bunn til ostekake neste gang du skal bake.


Hver jul lager jeg pepperkakehjerter med hull. De dekorerer jeg med eggehviteglasur.

Husk at store figurer trenger litt mer tykkelse enn vanlige pepperkaker. Lag store nok hull. Fire av DinSides journalister har smakt seg gjennom ni typer kjøpe - pepperkaker , for å vurdere smak, konsistens, lukt og utseende. Deretter har de gitt poeng fra til 1 som gir en mulig toppscore på poeng. Elsker du pepperkaker ? Da bør du prøve disse også!


Microsoft kan få en andel av inntektene dersom du kjøper noe ved å klikke på de anbefalte lenkene i denne. Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene.

Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig. Men kan kjøpepepperkaker konkurrere mot hjemmebakte? Vi testet ni ferdige pepperkaker kjøpt i dagligvarebutikker for å se hvilke som er verd å spise. Berthas pepperkaker dominerer markedet. Bruk litt mel til utbakingen slik at pepperkakedeigen ikke kleber seg fast til bordet.


Et ypperlig tips er å kjøpe en kjevlematte av plast (f.eks. fra Tupperware). Oppbevar pepperkakene i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø. I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i ferdige pepperkaker som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på innhold av energi, sukker, salt og mettet fett. Vi har testet ni ulike sorter pepperkaker fra ulike dagligvarebutikker, samt fra Plantasjen og Europris.


Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til! For enkelte er det så alvorlig at dersom det ikke står sorter frem på bordet, deriblant pepperkaker så er det ikke jul uansett hva kalenderen viser. Smak testet pepperkaker bakt fra forskjellige kjøpedeiger. Det var langt mellom de gode pepperkakene, enten deigen var kjøpt på håndverksbakerier eller i de store butikk-kjedene.


Bare én deig gir virkelig gode pepperkaker : pene, jevne og sprø tynne kaker som holder fasongen og smaker tydelig og balansert av julekrydder. Denne oppskriften kan fint justeres både opp eller ned i mengde, alt ettersom hva du skal lage. Bland alt det tørre i en bolle, og bland inn sukker- og fløteblandingen.

Kna deigen godt og pakk den inn i plastfolie. La deigen ligge kaldt over natten. Alt starter med å kjøpe et ferdig byggesett for pepperkakehus i dagligvarebutikken (les: EXTRA), så slipper du unna å bake delene som trengs til pepperkakehuset.


Neste steg er å pynte både vegger og tak FØR du setter sammen huset. Vær oppmerksom på at vi kun har testet pepperkaker som er å få kjøpt i de største matvarekjedene! Les også: Pass deg for palmeolje.


Selv om pepperkakene ikke lenger inneholder palmeolje, så er de likevel fulle av sukker, fett og kalorier. Mye sukker og kalorier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg