onsdag 21. desember 2016

Vondt i kjeven forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Klassifisering av vondt i kjeven.


Vondt i kjeven kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt kjevevondt vil si at personen har hatt vondt i kjeven i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk. Hvordan arter en forkjølelse seg? Som regel starter en forkjølelse med at man får vondt i halsen og det kan gjøre vondt når man svelger.


Vondt i kjeven forkjølelse

Senere begynner man å nyse, og nesen renner med tynt vannaktig sekret. Sekretet blir snart gulere og mer tyktflytende. Smerter i kjeven er ikke uvanlig.


Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Vondt i halsen Vondt i halsen og halssmerter kan være smertefullt og skremmende.


Vondt i kjeven forkjølelse

Denne spesielle anatomiske utformingen gjør at man kan gape, men også bevege kjeven fram og bakover - begge disse bevegelsesformene er nødvendige for å uproblematisk klare å spise og snakke. Dersom en forkjølelse ikke vil gå over, men nesetettheten og snuen fortsetter utover to-tre uker, er det stor mulighet for at man har bihulebetennelse. Hodepine og ansiktssmerter er også vanlig ved bihulebetennelse.


Vondt i øret og øresmerter kan være meget smertefullt. Tilstanden rammer både barn og voksne. Om man får dem i godt voksen alder, har de ligget i kjeven i mange år, og kommet til syne fordi huden over tanna endrer karakter. Ofte gjør det ikke vondt ,. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene.


Vondt i kjeven forkjølelse

Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Infeksjon med coronavirus hos mennesker forårsaker vanlig forkjølelse i de fleste tilfellene.


Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f. Hvorfor får man vondt i kjeven ? Bihulebetennelse er en betennelse i slimhinnen i disse hulrommene. Mange opplever kjevespenninger og tyggeproblematikk grunnet en hektisk hverdag – dette skyldes ofte stramme muskler (bl.a. store tyggemuskelen, masseter) og nedsatt leddbevegelse i kjeveleddet. Når noen muskler trekker for mye i en retning så kan det bli muskulær ubalanse. Er du plaget med vondt i kjeven , klikkelyder når du gaper eller hodepine i tinningen?


Dette er plager som kan komme fra kjeven din. TMD-klinikken drives av Mats Klemsdal som har lang erfaring med utredning og behandling av kjeveplager. Knaking i kjeveleddet skyldes ofte slitasje i kjeveleddene. Slitasjegikt (artrose) er vanligst i de eldre år. Forkjølelse med hoste og heshet,.


Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant, men spesielt hos yngre menn kan ryggsmerter i verste fall være kreft. I starten har man ofte lett feber, hodepine og man kan føle at man fryser, ofte har man også vondt i halsen. Disse symptomene vil etter en dag eller to avløses med nysing, rennende og tett nese og hoste, forteller Sol Malm Hagen - lege hos legeappen Eyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg