mandag 5. desember 2016

Tenn lys 5 vers

Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Et lys skal brenne for denne lille jord. Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.


Må alle dele håpet så gode ting kan skje. Må jord og himmel møtes. Salmedikteren ser for seg at det femte verset kan synges som en konklusjon etter at alle de fire lysene er tent.

Se video nederst i artikkelen. To lys skal skinne for kjærlighet og tro, for dem som viser omsorg og alltid bygger bro. Jeg registrerer at Eivind Skeie har skrevet et 5. Min gjetning er at Skeie ikke ønsker at kristendom-allergiske skoler skal ta sangen i egne hender og lage sitt eget 4. Sunget av Tara, år. Bokmålsversjonen står i salmer som nr. Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.


For rettferd og for frihet. Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.

De trenger hjelp av oss. Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå. La oss tenne et lys for vår bror og søster som ikke var like heldig som oss.


Songen vert sungen til ein melodi av Sigvald Tveit. Både norske og engelske sanger. Helt gratis og garantert julestemning! Andre har forsøkt å skrive om teksten før, med vekslende hell (og med et mindre avklart forhold til åndsverklovgivningen).


Det nye verset kan synges av alle. Men det har samtidig blitt til i en helt bestemt kontekst. Klikk på bildet under for å se Helene Bøksle. Tre lys skal flamme for alle som må sloss. Må ingen miste motet før alle folk er ett.


Nå stråler alle de fire lys for ham som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam. Skriv navnet til den du ønsker å tenne et lys for, i tekstfeltet under. Du velger selv om du også ønsker å skrive inn ditt eget navn. Adventstiden handler om lys som tennes. Derfor har vi valgt lysmessen som form for dagens gudstjeneste.


Gudstjenesten kan selvsagt tilpasses lokale behov, og deler av materialet kan også brukes i den vanlige høymessen, f. Nådetilsagn og inngangsor Tekstbetraktningen og Forbønn med lystenning.

Barnesalmeboka 00 4. Bibelhenvisning: Luk 17. Da de fikk se ham, fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg