fredag 16. desember 2016

Svangerskapsboken gravid 2018

Svangerskapsboken er en bok til den gravide. Boken har en del til mor og en del til far, med plass til egne dagboknotater, samt informasjon om barnets utvikling uke for uke. Boken beskriver uke for uke i svangerskapet og barnets utvikling.


I boken er det plass til dine egne dagboknotater. Babyverden gir gratis ut Fødselsboken og Spedbarnsboken til alle som er gravide eller har små barn. Bøkene revideres hvert år og inneholder det meste du trenger å vite om fødsel og småbarnstiden. Gravide bør få tilbud om et basisprogram med åtte konsultasjoner inkludert ultralydundersøkelse.


Ved behov bør gravide få tilbud om ekstra oppfølging utover basisprogrammet. Resultat av tester og konsultasjoner dokumenteres i Helsekort for gravide (helsedirektoratet.no). Gravide oppbevarer helsekortet selv og får kopi av prøvesvarene. Spør etter boken der du går til svangerskapskontroll, enten ved ditt legekontor, hos din jordmor eller der du går til ultralydkontroll. Gravide med blodtypen Rhesus negativ vil få tilbud om en blodprøve for å se hvilken Rhesus fosteret har.


Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen. Mange gravide er naturlig nok mest opptatt av hva som er nei-mat.


Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Gravide med anemi, det vil si hemoglobin (Hb) under nedre grenseverdi, bør utredes med henblikk på jernmangelanemi. Jeg var hos fastlegen i uke for to uker siden, og sa ifra om at jeg var gravid.


Hun sa resepsjonen skulle gi meg den istedet. Alkoholbruk tidlig i svangerskap antagelig ikke årsaken til småbarns atferdsproblemer. Mors vitamin D-mangel har ikke sammenheng med diabetes og cøliaki hos barnet. Risikoen for spontanabort er sterkt knyttet til mors alder og svangerskapshistorikk.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land. Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive. Dette skyldes i hovedsak et tydelig og ivaretakende lovverk og svært gode sosiale ordninger når det gjelder sykdom, svangerskap og fødsel.


Levende svekket (attenuert) influensavaksine (LAIV) inneholder kuldeadapterte, temperaturfølsomme, svekkede influensavirus og administreres i form av nesespray. LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år. Siden vaksinen er levende skal den ikke brukes til personer med klinisk immunsuppresjon eller til gravide.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg