fredag 30. desember 2016

Innbakt laks tilbehør

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Stort utvalg av Annet tilbehør. Alle varer på lager!


Dette trenger du for å lage saftig laks innbakt i butterdeig til personer pk butterdeig 1–ss hvetemel laksefileter á 1g ½ ts salt ts østerssaus ½ ts chilipaste ts fiskesaus (nam pla) vårløk ss pinjekjerner egg ss melk eller fløte ts sesamfrø.

Tilbehør kokte poteter salat. Sett stekeovnen på 2grader. Laks i butterdeig eller innbakt laks.


Dette er en superlekker rett som smaker fantastisk, ser flott ut og vil slå an når du skal ha gjester. Forvarm ovnen til 1grader. Del laksefileten i to like stykker (på tvers).


Tørk dem tørre og ha på litt salt og pepper. Bland sammen smør (lettere om det er mykt), sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall.

Skjøt sammen butterdeigen ved hjelp av egg. Kjevles ut til den blir stor nok. Pakk laksen inn og lim skjøtene med egg. Legg pakken i en ildfast form med skjøtene ned. Innbakt laks smaker kjempegodt, og den er et veldig godt alternativ til mer tradisjonelle fiskeretter med laks.


Ved å bruke butterdeig, blir laksen saftig inni, og sprø utenpå. I grunnen kan en fylle butterdeigen med nesten hva som helst, etter smak. Her har jeg bakt laksen inn med Philadelphia-ost, hvitløk, purre og persille. I denne oppskriften blir laksen bakt med en nydelig urtekrem som komplimenterer laksen på den perfekte måte - og gir en ekstra friskhet.


Fremgangsmåte innbakt laks med spinat og fetaost: 1. Legg frem laks - eller ørretfilet på et skjærebrett. Bryt fetaosten i blokk fra hverandre og fordel jevnt over laksefileten. Ha over frossen spinat – obs, skvis ut så mye fuktighet fra denne som mulig før du legger den over fetaosten.


Her er det fine stykker av laks sammen med creme fraiche og spinat som blir pent pakket inn. Du kan bruke det som hovedrett, som jeg gjør her, eller du kan halvere oppskriften og bruke det som forrett i en festmeny. Mulighetene dine for å få en veldig saftig fisk, når du pakker den inn på denne måten, er store og gode.


Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader.

Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.


Kok sjalottløken med vinen til væsken har kokt inn til ca. Tilsett fløten og kok sausen i ca. Fordel grønnsaker, fisk og urter på smurt matpapir. Hell kald saus over.


Brett papiret i to over fyllet. Slik lager du innbakt laks. Kjøp en laksefilet. Legg merke til at laksen har en tykk og en tynn del. Den tynne delen skal ligge mot den tykke, slik at det blir et passelig jevnt rektangel.


Mellom laksen skal du smøre på urtesmøret. Urtesmøret er bare en blanding av urter, smør, sennep og sitronskall. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form.


Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca.


Legg en skje saus på hvert fiskestykke. Bak laksen ved 1grader i ca. Del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen med en teskje og skjær agurken i tynne lange bånd. Skjær vårløken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver. Laks og pasta med timian og Jarlsberg er en utrolig spennende og smakfull miks.


Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga. Fennikelrøykt laks Glem ferdig røykt laks , det er så enkelt og morsomt å gjøre selv.


Du bestemmer selv om røyksmaken skal være mild og myk, eller om du skal trø til ordentlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg