fredag 2. desember 2016

Gravidoppdatering uke 33

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke ! Kun dager gjenstår til termin, og nesten av svangerskapet er fullført. Hvor stor er babyen? Jeg lurer sånn på hvor stor han egentlig er – helt nøyaktig!


Hva skjer med barnet denne uken ? Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Når du er gravid i uke begynner graviditetssymptom som trøtthet og kvalme å komme tilbake. Les alt om din graviditet i uke 30. Slik ser magen min ut i begynnelsen av uke , jeg syntes jeg var blitt ganske så stor men min mor sier at magen min er veldig liten, kanskje det stemmer, jeg vet ikke?


Termin: August har jeg termin, men jeg har på følelsen at den vesle jenta i magen kommer før den tid. Det er dager igjen og over av graviditeten har passert. Guri malla, det er sprøtt å tenke på og det kjennes!


I morgen er det kun en uke til jeg er høygravid! I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Nå gjøres bare finpussing. Fosteret fortsetter å legge på seg og er snart klar til å bli født.


Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig født) hvis det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som hjernevindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette ytre hjernelaget.


Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller, og overflaten blir større. Stikkordarkiv: uke Om jeg bare kunne dele meg i to. Da kommer gravidoppdatering nr 4! Den første kan du lese her, den andre her og den tredje her. Uke begynner mandag 10.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Gravid uke til 12. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet.


Babyen er nå rundt centimeter lang og veier ca kilo. Babyhjertet slår mellom 1og 1slag i minuttet. Skjelettet er mer kompakt, men fortsatt mykt og bøyelig. Morkaken, som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.


Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent prosent av fosterets vekt. Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge.


Lungene vil nå kunne puste luft, og fosteret gjør regelmessige puste­øvelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg