torsdag 15. desember 2016

Marinert kalkunbryst per person

Vi viser deg hvordan du lager saftig kalkunbryst. Bli inspirert av våre oppskrifter her. Slik steker du en hel kalkun. Sunt og veldig godt. Sv: Kalkunbryst - hvor mye skal jeg beregne pr.


Vi bruker de som er rene fileter, og da er det jo kilo spiselig.

På de du kjøper som er marinert , med bein, går det mye bort, de synes jeg det er mye svinn på, så de bruker ikke vi. En kalkun på cirka kilo, med marinering, vil ta cirka timer. En av tilberedningsteknikkene jeg har forsøkt meg på i jakten på saftig kjøtt, er å legge hele fuglen i en salt- og sukkerlake før steking. Laken kan krydres med andre ingredienser og her er det selvsagt lov å eksperimentere. Denne er uten tvil blitt en favoritt – kalkun kan vere vanskelig å tilberede, for det er så lett for at kjøttet blir tørt.


Marinert kalkunbryst med grønnsaker, poteter, kokoskrema sopp og tyttebærsyltetøy – Det marinerte kalkunbrystet er å finne i frysedisken i dagligvarebutikker. I noen tilfeller pr porsjon. Oppskrift FREMGANGSMÅTE.

Klikk på varen for å se mer. Stek kalkunbrystet ved 1grader i ca. Kalkun er lett og velsmakende mat året rundt, og blir ekstra saftig og god dersom den får kose seg lenge i ovnen på lav temperatur. Dette kalkunbrystet har i tillegg fått kose seg i en blanding av hvitvin, kyllingkraft og appelsinsaft, som er et ypperlig grunnlag for appelsinchilisausen som er min favorittsaus til kalkun og kylling.


Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt? Hemmeligheten bak et perfekt resultat er å bruke steketermometer. Kalkunbrystet er nemlig ferdig i nøyaktig samme sekund som det er gjennomstekt. Uten steketermometer er dette utrolig vanskelig å beregne, og du risikerer enten at kjøttet er for lite eller for mye stekt.


Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine. Server med kokte poteter og rosenkål. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 6g per person.


Med andre ord trenger du en kalkun på kilo til et selskap med personer med god matlyst. Skal du ha flere gjester enn det er mat til på én kalkun, kan du supplere med kalkunfilet eller marinerte kalkunbryst. Dama kjøpte et ferdig marinert kalkunbryst for en stund tilbake. Ho tok saken ut av esken og puttet den i fryseren, kasta så eska.


Noen som vet hvor lenge den skal stekes? Dette er ekte kalkunkunst – saftige skiver av kalkunbryst , servert med nøttebrunt salviesmør og kremet rissalat med friske epler og grønnsaker.

Fiks ferdig på bare førtifem minutter! Små ovnsstekte poteter med hvitløksbåter, ovnsgrønnsaker – jeg hadde pastinakk, sellerirot i stedet for persillerot- og siden vi er sausfamilie dobla jeg sausen med hjemmelaga kyllingkraft – mer barnevennlig, tror jeg. Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger. Hell på vann og kok til møre.


Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens. Det er mye tilbehør som følger med en kalkunmiddag, og mange stresser med å rekke alt i tide. Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før.


Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg