mandag 26. desember 2016

Feriepenger kommune

Feriepenger er vanskelig å forstå. Derfor har vi laget en enkel forklaring! Hvor mange prosent av lønnen beregnes feriepenger av? Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


DU et Supergavekort på 7kroner.

Ikke alle utbetalinger inngår i beregningen. Det skal for eksempel ikke beregnes feriepenger av utbetalinger som gjelder reiseutgifter, losji, feriepenger som er utbetalt i opptjeningsåret, eller andel av nettoutbytte. Det skal beregnes feriepenger av bonus og provisjonsbasert lønn når dette vederlaget er et resultat av personlig. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt.


Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Dette bør du vite om feriepenger etter oppsigelse. Skattekortet er beregnet slik at vi betaler litt mer skatt resten av året mot å få feriepenger trekkfritt og halv skatt i desember.

Arbeidstaker under år: 5-dagers uke, full opptjening. NN har en månedslønn på kr 30. Etter ferieloven har du rett på virkedager ferie hvert år. Lørdag regnes som virkedag etter loven.


I tillegg til feriedagene etter ferieloven har mange. Noen av ytelsene fra NAV gir rett til feriepenger for arbeidstakere. Sykepenger har vanlig feriepengesats på 1 , men mottakere som fyller år i ferieåret får i tillegg det ekstra feriepengetillegget på. Prosentsatsen for feriepenger er minimum 1 av feriepengegrunnlaget for folk flest, men 1 for alle over fylte år.


Det kan likevel påvirkes av en rekke ting, som blant annet hvor lang ferie du skal ha, men den kan aldri være lavere enn minimumsatsen. For de fleste arbeidstakere betyr juni utbetaling av feriepenger , samtidig som arbeidsgiver trekker lønn for hele årets ferie. Nedenfor har vi laget en kalkulator, som hjelper deg med å beregne hva feriepengeutbetalingen blir, basert på feriepengegrunnlaget fra i fjor og lønnstrekk for ferien i år.


Ved beregningen skal det regnes med det grunnbeløp som gjaldt 31. Fratrer arbeidstaker i opptjeningsåret, skal det regnes med det grunnbeløp som gjaldt på fratredelsestidspunktet. Perioden som benyttes på utbetaling av feriepenger og som vises på utbetalingsmeldingen er 1. Introduksjonsstønad og ferie. Som deltaker i introduksjonsprogrammet har du rett til opptil virkedager ferie for hvert kalenderår. Det er den enkelte kommune som bestemmer når feriedagene skal avvikles.


Noen har allerede fått dem på konto, mens andre får dem snart.

Du har ikke rett på lønn når du tar ferie, i stedet har vi en ordning i Norge hvor du har rett på feriepenger som kompenserer for lønns bortfallet. Ferie, ferieavvikling og feriepenger. Alle som utfører arbeid i annens tjeneste har krav på ferie, og alle har plikt til å ta ferie.


Det er vanligvis arbeidsgiver som fastsetter ferien innenfor de rammer ferieloven setter for plassering av ferien. Hvis man får en avtale med arbeidsgiver om forskudd på feriepenger må man også huske på at disse først kan utbetales samme år som feriepengene egentlig skal utbetales for å unngå forskuddstrekk på beløpet, minner Arntsen om. LES OGSÅ: Slik får du mest for feriepengene. Men som ansatt har man ikke krav på dette. Eventuelt kan arbeidsgiver velge å gjøre feriepengeutbetalingen samlet, vanligvis i juni.


Arbeidsgivere bør derfor vise til ferieloven, og si at det ikke er hjemmel til å betale ut feriepenger på forskud sier Gauslaa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg