fredag 23. desember 2016

Fylt kjøttpudding

Vi gir deg tips til ulike kjøttpuddingretter. Vellkommen til MatPrat. Fylt kjøttpudding med god tomatsaus. Hjemmelaget kjøttpudding er norsk tradisjonsmat, og er et godt middagstips for barn. Varier med sauser og annet tilbehør.


Mors middag Hvordan lage suksessmiddag til hverdag og fest, uten all verdens kokkekunnskaper.

Det er ikke så vanskelig som du tror. Til hverdagsmiddagene er det ofte prinsippet man tager det man haver som gjelder. Og takket være matvarekjedenes tilsynelatende endeløse prisdumping på kjøttdeig, er det nettopp denne ingrediensen man ofte ender opp med å kokkulere middagen utifra.


Sammen med masse grønnsaker har man et balansert målti som ikke belaster kroppen. Kjøttpudding er – utover å være utrolig godt – en enkel måte å øke kjøtt på. Her er den bekledd med bacon og fylt med masse deilig smeltet ost.


En enkel oppskrift på en garantert suksess. Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding.

Kjør kjøttdeigen seig med saltet. Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd. Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon, og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål.


Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe. Tips: Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det, bytt ut bacon med spekeskinke, eller smør den. God gammeldags kjøttpudding i ny smaksrik variant, rullet i bacon, med en kjerne av søtsyrlig fruktkompott. Av og til er det veldig godt med kjøtt. Jeg valgte italiensk vri på min, så den ble fylt med pesto, basilikum, hvitløk, soltørkede tomater, oliven og toppet med balsamicokrem.


Kjempegod og sunn kjøttpudding hele familien vil like. Dersom du har lyst på noe skikkelig godt, men samtidig ikke sprenge hele ukens kalorikvote på ett målti da anbefaler jeg denne magre og sunne kjøttpuddingen fylt med hodekål og gulerøtter. Denne er fylt med syrlig bringebærkrem, friske bringebær, søte makroner og syndig sjokolade. Ekte Wellington er en biff-oppskrift, oksefilet innbakt i butterdeig, i tillegg fylt med sjampinjong og, i noen oppskrifter, fois gras og parmaskinke. Rør inn potetmel, egg og krydder.


Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika. Ha massen i en brødform.

Slik lager du kjøttpudding til hele familien. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Kvar sommar drar vi som til dagleg lever på Far min sitt kjøkken til vakre Iungdalen i Skarvheimen. I desse grønne, fuktige dalstrøka er det overflod av mjølkeprodukt og kjøtt frå frittbeitande grisar. Slikt blir det saftig kjøttpudding av.


Kjøttfarsen er oftest en blanding av storfefarse og svinefarse, men kjøttpudding kan også lages av ren storfefarse. Også andre typer av farse, slik som vilt og lam, er vanlig. Grov kjøttpudding med paprika og mais med kålstuing.


Smelt smør, og bland med mel. Tilsett vann, kalvefon fløte og soya. La sausen småkoke i ca. Smak sausen til med sennep, gelé, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg