tirsdag 27. desember 2016

Midd øyelokk

Nå opererer vi øyelokk også. Effektiv insektfjerning. Bestill gratis befaring i dag. Mange, både unge og gamle, sliter med tørre øyne. Men visste du at det kan være midd som er årsaken til ubehag i øynene dine?


De aller fleste voksne mennesker har hårsekkmid og forekomsten er gradvis økende med alderen, sier Erik Robertsta optiker tilknyttet Interoptik. Du kan ha midd på øyelokket uten å vite det og uten å ha plager. Men det kan også gi ubehag som tørre og såre øyne, samt og røde og hovne øyelokkskanter. Ved mild betennelse går tilstanden over med rengjøring av øyelokket med vann på rene kompresser.


Det brukes ellers antibiotikasalve eller kombinasjonssalve med antibiotika og hydrokortison. Det irriterte området skal rengjøres godt før salven smøres på. Dersom årsaken er midd , får du behandling mot dette. Midd er klassifisert i to kjønn, mann og kvinne.


Det er vanlig for kvinnelige midd å bo på en snert eller hårsekken hele livet. Mann er mer mobile og flytte fra sted til sted søker en kompis. Kvinnelige midd er i stand til å legge opp til egg hver.


Demodex er en parasitt vi inntil nylig har ment at alle over år har i hårsekker og kjertler i øyelokk. Når folk har en allergi mot midd , de kan ha kløe rundt sine øyelokkene eller øyebryn. Folk ofte bli kvitt disse ved å vaske sine øyelokkene med stoffer som dreper midd , som baby shampoo eller spesielle medisiner. For mange midd forårsake kløe, flassing, tørrhet, rødhet og betennelse på infiserte områder. Symptomer påvirke noen, noen eller alle områder i ansiktet der midd lever.


Midd øyelokk

En alvorlig angrep av ansikt midd på øyevippene (den vanligste område) kan føre til tap av vippene, blefaritt (betennelse på øyelokkene ) og synsproblemer. Forekommer gjerne hos pasienter med hudsykdommer som seboré, eksem eller rosacea. Deles inn i posterior og anterior etter hvilke deler av øyelokket som er affisert. Ved posterior blefaritt er de meibomianske kjertlene affisert, noe som gir nedsatt tårevæskefunksjon og påfølgende fibrose og skade på øyelokk og øyets overflate.


På apotek kan du få kjøpt sterile Blephaclean våtservietter som er utviklet for daglig rengjøring av øyelokk og huden rundt øynene. En nøytral fuktighetskrem kan være nyttig i gode perioder for å forebygge tilbakefall. Bitt av midger i øyelokk kan forårsake en sterk allergisk reaksjon i form av utslett og til og med blærer.


Tumor og hevelse fra bitt, samt rikelig tåre kan observeres i flere dager. Hele denne prosessen er fullført på omkring to uker. Etter eggleggingen dør de. De fleste sitter i pannen, men vi finner også midd rundt nesen, i øregangene, omkring øyelokkene og dessuten i huden rundt brystvortene hos kvinner. Huden rundt øyelokkene er tynn, og reagerer raskt.


Ved mistanke om allergi tas en lappetest. FlassekseKronisk flassende eksem som rammer øyenbryn og noen ganger øvre øyelokk. Tilstanden kalles også seboreisk eksem.


Midd øyelokk

Betennelsen gjør øyelokket rødt og hovent, og det kan være smertefullt. Som regel får man øyelokkbetennelse på begge øynene samtidig. Det er lett å stille diagnosen, da man tydelig ser at det er en betennelse i øyelokket.


Behandlingen er først og fremst rengjøring av øyelokkene. Midd lever av hudrester, og trives først og fremst på soverommet der klimaet er gunstig og det finnes mye føde 1. Men midd i sengen er ikke et tegn på dårlig hygiene eller manglende rengjøring, bare dårlig ventilasjon eller høy luftfuktighet. Det kalles også norsk skabb. Personer med skorpeskabb har tykke skorper i huden som inneholder et stort antall midd og egg, de er svært smittsomme og kan spre smitten både ved direkte hud-mot-hud kontakt og hvis andre har kontakt med deres klær, sengetøy og møbler.


Midd øyelokk

De har ofte ikke de vanlige symptomene på skabb som utslett eller kløe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg