fredag 16. desember 2016

Høye sponplater

Hos MAXBO finner du sponplater til bruk i vegg, himling og visse typer platemøbler. Kjøp på nett eller i butikk. Våre sponplater produseres av en kombinasjon av bjørk og gran, som gir den beste kvaliteten. Utstrakt bruk av rundt virke gir solide og faste plater med nøyaktig profilering og fin overflate. Platene har spesielt gode tekniske egenskaper og vårt fokus er høy og jevn kvalitet.


Dette skaper en veldig jevn og sterk overflate som blant annet kan brukes til bordplater, bæreplater i senger og innvendig husbekledning. Bakgrunnen for produktet var å utnytte biprodukter fra treindustrien. VIKTIG OM SPONPLATER ! Den klassiske sponplaten er laget av trespon og lim. Platen er sterkt sugende, og egner seg kun til innendørs bruk i et normalt inneklima, uten regelmessig høy luftfuktighet (altså ikke på bad).


Over tiden har platekvaliteten blitt mye bedre. Sponplater lages i ulike tykkelser alt etter hva de skal brukes til. OSB-plater kan brukes til mange formål på samme måte som sponplater. Ifølge Varmeprodusentenes forening kan limforbindelsene i sponplatene føre til svært høye temperaturer når de brennes. Både til tak og vegger.


Høye sponplater

Temperaturen kan bli så høy at ildstedets indre deler (fyrrist, brennplater og hvelv) deformeres eller til og med brenner opp. Limstoffene inneholder dessuten giftstoffer. Brukes i rom hvor det ikke stilles krav til fuktbestandige materialer. Platene skal ikke innholde et høyere fuktinnhold enn før overgulv legges.


Fuktbestandig gulvsponplate laget for bærende undergulv i våtrom eller i andre miljøer utsatt for fuktighet som uoppvarmede sommerhus. Gulvsponplaten tåler veldig høy fuktighet og gir dermed en høyere sikkerhetsmargin. Blant våre solide byggplater finner du kryssfinér med fals. Det at en plate er kryssfinért betyr at den er varmebehandlet og presset under høyt trykk.


Materialene er tynne treblader som er limt sammen og lagt i kryss. Det vanligste bruksområdet for dette materialet er i vanlige regelvegger bak gipsplater. I ytterlagene ligger sponene med fiberretningen hovedsaklig i platens lengderetning, mens de ligger på tvers i midtsjiktet. Se alle IKEA Family-tilbud.


Her finner du en oversikt over alle tilbudene våre. Book en interiørdesigner. Få hjelp av en interiørdesigner på nett eller varehus. Høy tetthet sponplater brukes også i døren produksjon.


Høye sponplater

Disse produktene, vanligvis referert til som solid-core dører, består av et hardt tre eller tre-type senter som er ferdig med finer av flere typer design stiler og komposisjoner. Fordelen med å bruke HDF vs. Alle gulvplatene er 22mm tykke, med not og fjær på alle fire sider (TG4) og kommer i tre varianter: standar fuktbestandig og fuktbestandig ekstra. Våre trefiberplater, Standard og Oljeherdet kjennetegnes ved platenes høye densitet.


Trefiberplater skiller seg fra andre trebaserte fiberplater som f. MDF ved nettopp dette. Hva med å male sponplater ? Må de i så fall helsparkles, eller holder det med å sparkle skjøtene? Bør vi bruke rettetapet utenpå sponplatene?


Eller finnes det andre typer plater vi kan bruke? Vi har litt høyere vegger enn standar m. Du kan godt bruke sponplater. Sponplaten har blitt kommersielt produsert siden 40-tallet, og lages av lim, voks og trespon fra treindustrien, som blandes og presses under høy temperatur og trykk.


De fleste sponplater er bygget opp av tre lag og tilpasses slik at de ytterste lagene er hardere enn midten. I boliger brukes treplaten særlig i vegger og gulv. Dette bidro til at det ble åpnet for bruk av tre i bygg hvor man tidligere bare kunne benytte ikke brennbare materialer.


Flakene skjæres av stammen med en lang kniv, som i en enorm blyantspisser, som ikke står på skrå. De blir limt sammen under høyt trykk, med kryssing av trefiberretningen for hvert lag, og platen blir veldig stabil. De ytterste lagene har samme retning.


Kryssfiner kan bestå av mange tynne lag, da kan den blir svært stiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg