mandag 12. desember 2016

Smerter i korsryggen og magen

I og med at du både får smerter i ryggen og magen , så kan smertene komme fra nyrene og urinveiene. Her kan det være snakk om infeksjon, grus eller stein. Dette er imidlertid ofte svært sterke smerter.


Smerter i korsryggen og magen

Jeg tror ikke smertene i rygg og mage har noe forbindelse til den hovne kymfeknuten, men feber kan ofte følge med en infeksjon i urniveiene. For halvannet år siden begynte jeg å få smerter i ryggen og øverst i magen. Nærmeste jeg klarer å beskrive smertene er som om noen prøver å stramme et belte rundt meg slik at det føles ubehagelig å puste normalt. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen.


Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende. De vanligste symptomene er smerter og ubehag i øvre del av magen. Plagene forverres gjerne når du spiser, men enkelte opplever at det å spise lindrer plagene. Ubehaget kan arte seg som oppblåsthet, kvalme, brekninger og tidlig metthetsfølelse. Mange er også plaget av irritabel tykktarm med forstoppelse, diare og luftproblemer.


Hjå pasientar med uuthaldelege smerter kan det vera indisert å gjera ein presacral nevrectomi der nervane til bekkenet vert skorne over. Ei rekkje alternative behandlingsmetodar er og har vore bruka til pasientar med endometriose, t. Føles nesten som menssmerter, men jeg har aldri hatt noe særlig menssmerter. Går på cerazette p-piller som gjør at jeg ikke har noen kraftige blødninger og ikke smerter hvis jeg først har en liten mellomblødning. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen.


Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Smerter fra underlivsorganene. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine.


Det er vanlig at man har smerter langsmed skulderbladene og i skuldrene. Dette kan igjen gi prikking eller en nummen følelse i armene, og det kan være vondt å trekke pusten dypt. Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen.


Brukere har fått hjelp mot bl. Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation. Låsning i korsryggen som stråler mot magen og lysken. Ja, det kan skyldes refererte smerter fra muskler og ledd i korsryggen – det kan også skyldes nerveirritasjon eller skiveskade.


Det er ofte relatert til de med for svak magemuskulatur og for stramme ryggmuskler. Hvorfor blir jeg stiv i korsryggen etter en lang spasertur? Jeg har i de siste dagene spist litt løk og slik som jeg ikke tåler så godt,har gått bra samme dag men idag har jeg vondt i magen og masse luft.


Det flytter seg litt rundt så varierer litt hvor det gjør vondt,men sitter mest høyt opp og blir litt bedre akkurat i det jeg får ut litt luft. Samtidig har jeg vondt i ryggen,litt høyere opp enn korsryggen ,det stikker,er sliten og smerter. Hvordan oppleves ryggsmerter i korsryggen ? Det gjør vondt i den nederste delen av ryggen. Musklene er spendte og ryggen er stiv.


Ved akutte smerter heller ryggen ofte fremover og til en av sidene. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen.


Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Disse smertene kan ofte overlappe og gjøre ubehaget ekstra stort. Mange kvinner opplever smerter i ryggen og magen når de har menstruasjon.


Smerter i korsryggen og magen

Dette skyldes primært hormonelle forandringer og muskelspenninger. Forsøk å finne avlastende stillinger – akuttstillinger – for eksempel å ligge flatt ut med bena lagt oppå en stol. I øvre del av korsryggen (lumbal rygg) kan dette gi disse symptomene i enten bare underlivet eller også i korsrygg, lår, halebein og symfyse. Legg deg på magen med strake ben.


Tærne aktiv i hoftebredde. Sette hendene ved siden av brystkassen i skulderbredde. Via knærne kom opp på hender og føtter ved å skyve brystkassen og ryggen opp, hoftene oppover og bakover, samt helene nedover. Hold føtter sterke.


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Det er helt vanlig at helene ikke kommer nedi matten. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg