torsdag 8. desember 2016

Fløtegratinerte poteter varmluft

Fløtegratinerte poteter varmluft

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Bedt gjester til middag?


Prøv retter med svin. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.


Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper.


Fløtegratinerte poteter varmluft

Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca. Til lammesteken jeg skrev om forleden dag, laget jeg fløtegratinerte poteter. En klassisk tilbehørsrett det egentlig går an å gjøre en del ut av, men som denne gangen ble laget på ordinært vis.


Jeg vurderte å ha i sennep, men droppet det siden lammelåret var smaksatt med det. Ellers er det mulig å blande inn noen grønnsaker, løk, litt annerledes krydder osv. De deilige myke potetene som bader i fløte, hvitløk og ost er alltid populært for både store og små. I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan du lager fløtegratinerte poteter. Forvarm stekeovnen til 2°C, varmluft.


Du forvarmer ovnen på full guffe og varmluft (viktig!) til 2grader. Den må være ferdig oppvarmet og kanskje enda litt til før du setter potetene inn. La ovnen stå på varmluft mens potetene står i. Du må følge med på dem, for det er nå det viktige skjer: De skal stå i varmluft til skallet har “poppet” og blitt gyldent. Jeg bruker varmluft ALLTID.


Til steking av middagsmat, gjærbakst, kaker, i det hele tatt, alltid. Bruker aldri noe annet, suplerer kun med grillfunksjonen når jeg steker ribba de siste minuttene. Aldri sett at ovnen blir grisete av varmluft , jeg steker fløtegratinerte poteter og lasagne og ja, alt som sagt!


Fløtegratinerte poteter varmluft

Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering. Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme. De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres.


Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra siste utgave av bon appétit. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter.


Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes! Slik steker du høy biff, som indrefilet: Brunes i stekepanne på hver side og etterstekes i ovnen ved 2grader varmluft i ca. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.


Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode.


Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. Du kan også bruke løk). Del potetene i tynne skiver, enten ved hjelp av en mandolin eller en kniv. Del vårløk i biter og finhakk hvitløk.


Legg poteter og løk lagvis i en ildfast form og hell over fløte. Dekk formen med aluminumsfolie og sett den midt i ovnen på 2grader over- og undervarme. I helgen var jeg på hyttetur med kusina mi, Ingri og vi bestemte oss for å lage noe ekstra godt for anledningen lørdag kveld - nemlig saftige kyllingbryst med fløtegratinerte poteter.


Fløtegratinerte poteter varmluft

Man trenger selvsagt ikke bruke varmluft , men vi synes det gir en jevnere varme i ovnen og bedre resultat. Dersom du velger en oppskrift beregnet på steking eller baking med varmluft , og har en ovn uten denne funksjonen, snur du bare på det, og øker temperaturen eller steketiden. Finn fram ingrediensene.


Tin oksesteken noen dager i forveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg