fredag 9. desember 2016

Risiko for spontanabort dag for dag

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Fant en link som regner ut risiko for abort dag for dag , helt frem til uke 20.


I tillegg synes jeg den hadde morsom informasjon som hvor mye risikoen har falt fra gårsdagen, fra unnfangelse osv.

Fedme: Kvinner som er svært overvektige, har en høyere risiko for spontanabort. To eller flere tidligere spontanaborter : Flere enn to spontanaborter gjør framtidige spontanaborter mer sannsynlige. Kvinner som har hatt én spontanabort , har ikke større sannsynlighet for å abortere enn kvinner som aldri har spontanabortert tidligere. Skal du begynne med p-pille, kan du starte samme dagen som aborten. Det er ikke økt risiko for spontanabort om du blir gravid like etter en spontanabort.


Det ble målt at to eller flere nattevakter foregående uke øker risikoen for spontanabort etter uke åtte med prosent, sammenliknet med kvinner som ikke har jobbet natt. Også det totale antallet nattvakter i løpet av svangerskapet, samt antallet nattvakter på ra økte risikoen for spontanabort blant undersøkelsens deltakere.

Risikoen for dette er størst før 12. Da kalles det en tidlig abort. Fosteret regnes som levedyktig etter 24. Hos alle kvinner er det risiko for at svangerskapet ender med spontan abort.


I følge helsenorge. Det blir anbefalt at man ventar til etter første menstruasjon med å prøve å bli gravid igjen. En menstruasjonsbløding vil vanligvis komme etter omtrent en måna og kan vere litt kraftigere og litt mer smertefull enn elles. Det er fortsatt uavklart om høyt kaffeinntak i svangerskapet kan øke risikoen for abort, men mye kan tyde på at inntil tre kopper om dag ikke øker abortrisikoen.


Hva skiller sporadiske og gjentatte spontanaborter ? Flere observasjoner tyder på at gjentatte spontanaborter er en egen tilstand forskjellig fra sporadiske spontanaborter. De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Omtrent en av fem graviditeter ender med spontanabort før uke 24. Denne risikoen øker med alderen.


Studien er ledet av Sohinee Bhattacharya. Tidligere forskning har også funnet sammenheng mellom nattarbeid og risiko for spontanabort.

Men hittil har ikke forskerne visst hvor mange nattevakter som skal til for at risikoen stiger. Ifølge den nye studien stiger risikoen ved to eller flere nattevakter i uken. Når spontanabort skjer av seg selv. Spontanabort innebærer vanligvis en kraftig, menstruasjonslignende blødning, ofte mer smertefull enn vanlig menstruasjon. Reseptfrie smertestillende gir som regel tilstrekkelig smertelindring, men ved behov kan resept på sterkere tabletter skrives.


Blødningen avtar vanligvis etter to til tre dager. For kvinner med en ukomplisert spontanabort , viser våre data at det ikke er noen grunn til å utsette å forsøke å bli gravid på nytt, sier Schisterman. Kvinnene som deltok i undersøkelsen hadde enten en eller to episoder med spontanabort bak seg. Kvinnene var i gjennomsnitt år, mens partnerne var rundt år.


De ble randomisert til observasjon (n = 46) eller utskrapning (n = 48) dersom de ikke hadde for mye smerter eller blødning eller ultralydmessig innhold i uterus på mer enn mm. Alle pasientene ble etterundersøkt – dager senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg