mandag 12. desember 2016

Haien kommer

De andre deltagerne deles opp i fiskeslag og står i hvert sitt hjørne. Instruktør sier hvilke fisker som skal ut og svømme. Disse skal da sirkle rundt haien. Tilpasning for funksjonshemmede. Da skal alle fiskene prøve å komme seg trygt inn i sin base igjen, mens haien skal prøve å ta dem.


Alle som blir tatt, blir stående igjen i midten og er også haier neste runde.

Dette kan vere fiskenavn, dyrenavn osv alt etter kva ein ønskjer. Leiken går ut på at haien står i midten og ropar ut laga etter tur, og så skal dei symje rundt haien. Når dei har symt rundt ei stund ropar haien : HAIEN KJEM og då må alle springe heim til plassen sin før haien klarar å fange nokon. Du som er leder er hai og står i midten av firkanten.


Når haien roper navnet på ett eller flere fiskeslag – for eksempel alle makreller ut og svøm eller alle fisker ut og svøm, skal de aktuelle fiskeslagene ut og svømme, altså løpe, rundt haien. På signal angriper haien : haien kommer ! Storebroren sier at han må ta igjen med vold for å løse problemet. Antall deltakere: Fra personer og oppover.

Utstyr: Hvert sitt hjørne i en gymsal eller oppmerkede steder ute. Fiskeslagene skal stå i hvert sitt hjørne (eller på et oppmerket sted), mens haien er i midten. På den måten danner barna egne grupper basert på hvilken fisk de vil være.


Kroppsformen skiller dem fra de flattrykte skatene. Hvithai (Carcharodon carcharias) er en art i gruppen håbranner. Det er en stor hai og kanskje den mest fryktede av bruskfiskene.


Tidligere trodde man at hvithaien bare holder til i små havdyp nær kysten, for det er der de opptil to tonn tunge dyrene vanligvis dukker opp for å drive jakt på blant annet sjøløver, delfiner og sel. PÅ FISKETUR: Det ble alt annet enn avslappende for denne mannen, som bare skulle på en uskyldig fisketur i kajakken sin. De som blir tatt er hai i neste runde.


Medan dei som er hai står i ro på midten spring resten av dykk rundt i ring frå hjørne til hjørne, heilt til nokon roper haien kjem! Då skal haien prøve å fange fiskane før dei kjem seg trygt tilbake til det hjørnet dei stod på når dei begynte å springe. Haien kommer i full fart.


Denne haien ser bare glad ut. Litt sånn hai , er det deg! Det er definitivt øynene som avslører gladhaien (øynene: hekla sirkler, sydd på).


Prøvde å lage morske øyebryn (selv om det har da virkelig ikke haier !!), men den så bare enda mer overraska ut, så de ble fjerna.

Til slutt hadde vi overflatisk plan om en film som skulle handle om barnehagen som skulle på tur til et vann hvor en stor fare lå på lur. I utgangspunktet var det en hai med i bildet, men haien vi har hatt før kunne vi ikke finne noe ste da ble det en hval i stedet. Så var det bare å kaste seg over oppgaven. HeiJeg skal forsøke å svare på noe av det du spør om. Rapporten om en hvithai på 3. Jeg og andre har ingen grunn til å mistro denne rapporten.


Slike store haier er oftest fanget som bifangst i annen type fiskeredskap. Da tas de på land og veies på store kommersielle vekter (som mange fiskemottak har).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg