onsdag 21. desember 2016

Tegn på nært forestående fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Sikre tegn på at fødselen er i gang eller nært forestående : Rier, vannavgang, smerter i korsryggen og i underlivet, økt nedpress og økning av utfloden og ofte litt rosafarget utflod.

Sex kan fremskynde fødselen , men kun hvis kroppen er moden for fødsel. Hvis fosteret blir ekstra aktivt rundt termin kan det være et tegn på at du er fødeklar. Men samtidig kan et rolig foster også være et tegn på at fødselen er nært forestående. Jeg erfarer begge deler.


Det eneste man skal være litt obs på er dersom fosteret blir veldig rolig. Selv om det ikke finnes noe fast definert hendelseforløp finnes det noen felles tegn på at fødselen er nært forestående. Siste gang var det et tegn på fødsel.


Første gangen den gikk, begynte jeg å blø, var sikker på å føde i løpet av noen dager, men ukene gikk.

Det sikreste tegnet på at fødselen er nær forestående er at hun vil begynne å grave. Tegn på at fødselen er nært forestående : Spenene øker i størrelse. Vulva kan forlenges og bli mykere, og gir inntrykk av å være oppsvulmet noe noen dager før. Termindato kom og gikk, men ingen tegn til noen nært forestående fødsel. Når vannet går er dette et tegn på at fødselen er nært forestående.


Når dette skjer, kommer den klare væsken ut av kvinnens kropp gjennom skjeden. Det er to hovedindikatorer på at fødselen vil gå i gang om en dag eller to. Fosterhinnen sprekker. Mengden av fostervann som slipper ut av fosterhinnen og strømmer ut av vagina varierer fra kvinne til kvinne.


Dette kalles ofte at vannet går. Du nærmer dig din terminsdato og er nysgerrig på hvornår fødslen går i gang. Disse ting kan være tegn på fødsel. Plukkeveer er sammentrækninger af kvindens største muskel, livmoderen.


Mange gravide oplever at få plukkeveer i den sidste del af graviditeten, hvilket er helt normalt. I film starter fødsler tit med at vandet går i en stor skylle. I virkeligheden starter kun ca. Ved termin ligger din baby i knap l.

Når der går hul på hinderne løber vandet ud og hvis det sker i en skylle er du ikke i tvivl om at der er vandafgang. Det kan renne ganske lite fostervann dersom hodet til babyen er kommet godt ned i bekkenet. Er man i tvil, er det viktig at å ta en telefon til jordmor eller fødested. For det man kanskje tror er vann, kan også være. Du har regelmessige rier i en time, med fem til ti minutter mellom riene.


Du mister slimproppen. Kontakt lege eller jordmor, eller reis til sykehuset dersom du har flere av disse tegnene. Der er forskellige tegn , der kan indikere, at din fødsel er nært forestående.


Der er dog kun to måder din fødsel endelig kan starte på nemlig med vandafgang eller veer. Hovedet sætter sig fast i bækkenet. Her er noen av tegnene du skal følge med på.


Forvarsel om nær forestående fødsel : Slimproppen går. Noen kvinner opplever at det noen dager før fødselen kommer rosafarget slim, kanskje blandet med noen dråper blod. Kynnere hele tiden siste dager, smerter i ryggen, vanvittig nedpress som gjør det vanskelig å gå. Om det er tegn på nært forestående fødsel eller om jeg bare er lei av å være gravid vet jeg. Selv om det at slimproppen går kan være et tegn på at fødselen ikke er så langt unna, er det vanskelig å si noe om hvor nært forestående den er.


Det kan gå mange dager, og noen ganger uker før fødselen setter i gang. At slimproppen går er et lite spesifikt tegn på at fødselen nærmer seg, sier Teigen. Fra å være ganske rotete og uregelmessige både i antall og lengde vil kynnerne nå komme sterkere. Blir det mer faste tider mellom, eller de kommer med feks minutters mellomrom kan det være et tidlig tegn på at du nærmer deg fødsel.


Mer om kynnere og rier her. Mange opplever at det blir mer utflod mot slutten. Når fosteret er modent og fødselen nært forestående , gjennomgår babyen en serie bevegelser som hjelper den med å komme seg gjennom fødselskanalen.


Under fødselen vil livmoren trekke seg sammen med jevne mellomrom slik at åpningen til livmoren, livmorhalsen, utvides.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg