onsdag 8. juli 2015

Ømme og hovne bryst

Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Noen gravide kan merke dette allerede 1-uker etter at barnet er unnfanget. Hjelpemidler til ømme bryster.


Helsedirektoratet har noen tips til deg som sliter med ømme bryster.

Finn en godt tilpasset bh, eller en som gir mer støtte. Bruk sports-bh ved trening. Det finnes også smertestillende gel eller lotion som fungerer godt mot smerter i brystene. Alle kvinner opplever å ha ømme bryster av og til, og her er fem mulige årsaker.


Som regel forsvinner ømheten i løpet av et par dager. Skjer ikke det, bør du kanskje sjekke brystene dine hos legen. Den vanligste årsaken til ømme bryster er hormonendringene som skjer i løpet av syklusen din.

Vonde og ømme bryster er veldig vanlig i puberteten. Bryster som vokser er ømme , og det skal lite eller ingenting til for at det blir vondt. De kan også bli ømmere i når du skal ha mensen og under mensen.


En bryst infeksjon, oftest forårsaket av tette talgkjertler eller amming, resulterer nesten alltid i ømme og hovne bryster. Mens ømhet og hevelse kan være de første tegn på en infeksjon, er en feber sannsynlighet for å utvikle kort tid. For å hindre spredning av smitte, er det lurt å ha en alvorlig infeksjon adressert av en lege. Under armen vil lymfeknutene ha med blant annet armene og brystet å gjøre, og årsaken kan være for eksempel et innsektstikk, en neglbetennelse eller en kvise.


Dersom smertene ikke går over av seg selv, finnes det behandlinger som kan hjelpe. Ha som har forårsaket betennelsen er ikke godt å si, men en tilstoppet melkegang, kan gi slike symptomer. Svulster oppstår derfor ofte i et slikt vev, men de fleste er godartede. Kvinner som lider av mastalgi, klager ofte på smerter forårsaket av enkelte bevegelser, hovne bryster og følelse av tyngde. Jeg er en gutt på som har ømme og hovne brystvorter.


Dette gjør at brystvortene, i alle fall den ene, ser hoven, utstående og rar ut. Dette er jo kjipt nok i seg selv, men det er også ømt og vondt. Hvis de spændte og ømme bryster er kombineret med udebleven menstruation, træthed og kvalme, kan du muligvis være gravid.


Køb en graviditetstest, eller tag til lægen og få svar.

Alt-om-brystvorter. Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her. Andre symptomer kan være at brystvorten trekker seg innover, sår på brystet som ikke vil gro og hovne lymfeknuter i armhulen. For å fastslå om du har brystkreft gjennomføres en trippeldiagnostikk.


Det består av klinisk undersøkelse av brystet , mammografi og eventuelt andre billedundersøkelser, samt vevsprøve. Hevelser i brystvortene Hvis brystvortene blir ømme og hovne , bør du søke lege. Dette er tegn på hormonforstyrrelser som kan skyldes kreft eller andre sykdommer.


Føler du deg plutselig som Pamela Anderson? Brystene kjennes gjerne tyngre og brystvortene får en mørkere farge. Om du plutselig føler deg unormalt trøtt og uopplagt, kan det være et tegn på at du er. Løft høyre arm over hodet og føl med lette trykk med venstre hånd rundt hele høyre bryst. Begynn med brystvorten, og gå utover i sirkler til hele brystet er undersøkt.


Klem også lett på brystvorten for å se om det kommer noe ut av den. Vondter her og der er ikke uvanlig. Mange sliter med muskelsmerter og hodepine, og med alderen er det normalt med økte smerter i leddene.


Gå til lege dersodu får en ny smerte som ikke går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg