mandag 13. juli 2015

Trøske eller melketunge baby

Check out For The Baby. Ofte oppstår problemet etter at mor eller barn har tatt en antibiotikakur. Men det kan være aktuelt å kontakte lege dersom symptomene på trøske i munnhulen ikke forsvinner etter et par dager, eller hvis du ser at belegget sprer seg eller at barnet ditt får vondt når det spiser eller ammes. Symptomer på trøske. Tulla er litt hvit på tunga- men klarer ikke å se om det er melkebelegg eller om hun har fått trøske.


Noen som har erfaring m trøske og som kan fortelle meg hvordan jeg kan se forskjell på melkebelegg og trøske ? Sopp eller trøske , som det ofte kalles, ses som hvitt, litt tykt belegg på barnets tunge. Det kan være hvite flekker med dette belegget rundt omkring inni barnets munn, og noen ganger på leppene. De fleste babyer er litt hvite på tungen, dette er som regel melkebelegg. Du kan få trøske på tungen, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon hos deg eller barnet, og sørg for å få riktig behandling ved behov.


Kjerringråd som å vaske med farris har ingen effekt mot sopp eller trøske. Det er ikke uvanlig at spedbarn får trøske. Let trøske (få hvide pletter som ikke generer barnet) forsvinder af sig selv i løbet af få dage. Slik behandler du trøske Oftest forsvinner trøske av seg selv uten behandling.


Du kan prøve å vikle litt gasbind eller et håndkle rundt fingeren, fukte det med kullsyrevann og deretter gni fingeren forsiktig over slimhinnene i babyens munn. Denne metoden har ingen dokumentert effekt, men en del opplever at det hjelper. På den andre siden er det imidlertid mulig for begge to å forbli friske, selv om du ammer en baby som har trøske – og på lignende vis, hvis du ammer babyen så behøver ikke den å bli påvirket av din soppinfeksjon. Noen mennesker tror trøske kan forårsakes av å suge på en flaske eller en smokk for lenge.


Hvor raskt er komfen? Her er det komf de to neste helgene og noen skal ha smørbrø koldtbor tapas, pinnekjøtt, pizzabuffet, rettersmiddag på hotell, grille osv. Soppinfeksjon i munnen ( trøske ) Soppinfeksjon i munnen er en slimhinneinfeksjon i munnhulen, og er forårsaket av gjærsoppen candida albicans. Normalt har alle denne soppen på huden og slimhinnene uten at det fører til sykdom.


Hvilken type lokale? Hva er årsakene til soppinfeksjon i. Vi som bekymrede førstegangs foreldre tok kontakt med helsestasjonen. Legen kunne bekrefte at det var trøske og skrev ut resept.


På apoteket måtte jeg ta farvel med nesten 3kroner for en flaske med magisk sirup. Pas baby hjemme og bliv betalt for det. Derfor har flere af landets kommuner valgt at tilbyde forældre et beløb, for at passe deres børn hjemme. Trøske var årsaken til det. Gratis frakt fra 6kr.


Lurer du på om barnet ditt har sopp i munnen, bør du oppsøke tannlege eller lege. Baby som ikke vil spise eller suge: Et annet symptom på trøske eller sopp i munnen er at barnet ditt har vanskelig for å spise, eller du ser at barnet får vondt når det spiser. Pludselig stikker din baby en lille hvid tunge u i stedet for en lyserød.


Behandlingen plejer i første omgang at gå ud på at forhindre, at moren også får trøske. Mange sverger til bæretøy, mens andre liker det ikke, eller ikke får det til. Det kan hende det krever litt trening å få teken på det. Mange kvinder har også fx candidasvamp i skeden. Og da trøske smitter, og kan du også få trøske på brystet, hvis du ammer.


Dine brystvorter kan blive røde og irriterede, og du kan også få stikkende, brændende smerter i brystet, når mælken løber til eller efter amningen. Vi har ikke funnet forskning som støtter opp om bruk av natron eller Farris i behandling av trøske hos spedbarn. BAKGRUNN Vi kjenner ikke til bakgrunnen for at helsepersonell gir råd til mødre om å pensle Farris i munnen til babyen ved trøske.


Slike råd holdes sannsynligvis i live ved sannhetsvitnemål blant annet på internett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg