mandag 20. juli 2015

Kylling gryte

Det finnes så mange spennende kyllinggryter! Prøv en kyllinggryte med spennende krydder, fargerike grønnsaker - eller en gryte som tar kort tid å lage. Her får du en nydelig, kremet kyllinggryte med mye smak. Baconet sørger for en herlig røkt smak, mens umamismaken fra soppen gjør smaksopplevelsen komplett. Og det beste av alt?


Den lages på under en halvtime!

Perfekt når du ikke har så mye tid til middagslagingen. Lag en enkel og god kyllinggryte med kokosmelk. Du kan bruke en thai-karri for å få litt sterkere smak på curryen.


En rask og enkel kyllinggryte oppskrift. Krydderet fra grillkyllingen gir denne raske hverdagsretten en deilig saus. Retten kan godt toppes med litt ost og gratineres i ovnen. Denne retten har matblogger Siv-Gøril Romsdal kalt Blumenthalsk kyllinggryte med sherry og fløte.


Den er nemlig inspirert av den britiske kjendiskokken Heston Blumenthals oppskrift med ovnsbakte kyllinglår med sherry og fløtesaus.

Jeg tok meg den frihet og forenklet oppskriften noe, blant annet utelot jeg trøffelolje, men om du skulle ha en flaske stående så er det ingenting i. Nå kan du lage en hjemmelaget variant av den folkekjære gryteretten! Jeg synes dette var kjempe godt! Bali kyllinggryte var Toros nest mest solgte gryterett i fjor, og en stor middagsfavoritt i norske hjem.


Men enig med det de andre skriver her, at det var litt lite smak og vann. Så jeg slengte oppi salt, pepper, chilipowder, paprika, oregano, hvitløk pulver og mer garam masala og gurkemeie. Kyllinggryte med grønn thai-karri. En god thai-karri kan man nesten aldri få nok av. Mye av hemmeligheten ligger i den perfekte balansen mellom salt, søtt, syrlig og hot.


Med masse friske grønnsaker og kyllingfilet, er dette dessuten en litt sunnere middag. Marokkansk inspirert kyllinggryte passer perfekt til kalde høstdager. En middag som varmer og smaker godt av lune krydder med små søte overraskelser (dadler) inn i mellom. Ikke være fristet til å sløyfe dadler fra oppskriften, det er nettopp de som løfter retten.


Gryten passer til kylling - og svinekjøtt. Server med ris og en frisk salat. Saftig kylling i kremet saus er en middagsfavoritt vi aldri blir lei av.


Både fargene og smakene i denne kyllinggryten gir deg en deilig smakebit av Italia. Den fyldige sausen blir enda rikere på smak ved å tilsette soltørkede tomater, spinat og parmesan.

Her er det neimen ikke mye som kan gå galt, sier matblogger Linda Stuhaug. Lag en smaksbombe med red curry – på bare et kvarter! Kremet kylling med red curry er supert å lage når jeg trenger en rask og enkel middag med masse smak, forteller sunnhetsblogger Linda Stuhaug.


Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. Dette er en varmende, mettende gryte med deilig smak av spansk pølse, hvitløk, chili og rødvin. Pasta med kylling og bacon.


Himmelsk pastarett med kylling og bacon i fløtesaus. Kikerter er en belgfrukt som er rik på mange viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde. Kokte kikerter kan for eksempel benyttes i salater, vegetarretter og supper - og i gryteretter, som for eksempel denne velsmakende og mettende kyllinggryten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg