tirsdag 14. juli 2015

Hvordan sette p sprøyte

Nedenfor er det beskrevet hvordan en gjør et sikkert bytte fra andre prevensjonsmidler til p - sprøyte , uten at det er behov for tilleggsprevensjon. Dersom byttet skjer på annen måte, anbefales tilleggsprevensjon eller avholdenhet de første dagene etter oppstart med p - sprøyte. Sprøyten settes i muskulaturen en gang hver tredje måned. Hemmer eggløsningen og har derfor høy sikkerhet.


For de som synes det er vanskelig og huske på å ta en tablett hver dag, kan p - sprøyten være et godt alternativ.

P - sprøyten beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer. Lege, helsesøster eller jordmor må skrive ut resept til deg, og kan sette. På grunn av den omtalte langtidsvirkningen, anbefales ikke p - sprøyten til kvinner som sjelden har eggløsning eller har svært uregelmessig menstruasjon.


For å få p - sprøyten må man ha resept fra lege. Før man kan starte med p - sprøyten , må tilstander som gjør at man eventuelt ikke bør bruke den. Det er det bare kondom som gjør. LES OGSÅ: Alt om p -piller.


Du må ta en p - sprøyte hver tredje måned.

Hvordan brukes p - sprøyten. Den første sprøyten kan settes når som helst hvis du er sikker på at du ikke er gravid. Huden skal ikke masseres etter injeksjonen.


Ikke sett gummihetten på igjen, det øker risikoen for at du stikker deg på sprøytespissen. Spør gjerne apotek hvordan man kaster legemidler som ikke lenger skal brukes. Har hørt at man ikke skal sette p - sprøyten selv, men også at det er mange som gjør det selv. Nå skal jeg ta den fjerde sprøyten , men tingen er at jeg egentlig skulle tatt den 15.


Ved konsultasjon for fjerning av p -stav er det lurt å sette av nok tid. Produsenten av p -staven definerer tidsbruk under minutter som en ukomplisert fjerning, mens tidsbruk over minutter defineres som en komplisert fjerning. Erfarne leger ved Sex og Samfunn bruker vanligvis rundt minutter på hele konsultasjonen. Betennelse i en slimpose kalles bursitt. Slike betennelser forekommer oftest i skuldrene, knærne, albuene og hoftene.


Dette er en hyppig indikasjon for kortisoninjeksjon. Satt riktig gir sprøyten ofte en god tidlig effekt, men sett i et lengre perspektiv er heller ikke denne behandlingen bedre enn alternativene. Underlivsundersøkelse er ikke nødvendig, du avgjør selv om du trenger en sjekk.


Du kan få en resept for i alt tre års forbruk.

En lege eller sykepleier må sette sprøyten. Jeg funderer litt på å sette p - sprøyten på meg selv. Jeg kan jo gangen i prosedyren godt, men jeg er også klar over mulige konsekvenser og komplikasjoner. Jeg sliter litt med å følge opp ting konsekvent pga en diagnose jeg har, og det ville derfor vært lettere å holde på rutinen om jeg kan sette den selv. Før bruk av BUCCOLAM må pasienter, foreldre og omsorgspersoner kontrollere at den gjennomsiktige sprøytehetten er festet til den røde sikkerhetshetten, som vist i figur nedenfor.


Sprøytehetten skal ikke sitte igjen på sprøyten , som vist i figur nedenfor. Kan jeg sette den selv? Jeg har begynt med p - sprøyte.


Noen anbefalinger om hvordan å bli en super-lover Reproduction of any materials on this site without the written permission of the publisher. Bentettheten ser stort sett ut til å normaliseres etter avsluttet behandling med Depo-Provera. Hos kvinner i alle aldre bør legen vurdere fordelene ved langtidsbehandling (utover to år) med Depo-Provera opp mot risikoen for nedsatt bentetthet og eventuelt utvikling av benskjørhet ( osteoporose ) etter at menstruasjonen har opphørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg