fredag 17. juli 2015

Brød uten hvetemel i butikk

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.


Deilig rett på 1-2-3!

Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Brød uten hvetemel. Oppskrifter finner du nedenfor.


Hun valgte å erstatte hvetemel med en blanding av glutenfri melmiks og havregryn. Selv om strukturen i brødet blir seende litt annerledes ut, smakte brødet overraskende likt vanlig brød. Kjøper det selv siden jeg må gå på spesiell diett, og er veldig fornøyd med det, både når det gjelder smak og holdbarhet.

BRØD UTEN MEL: Glem klissete melfingre og timer med heving. Dette steinalderbrødet tar bare ti minutter å forberede, og innebærer verken mel, gjær eller elting – enklere kan det ikke bli. Jeg bor på Steinkjer så de må sendes til meg eller en butikk her. DanskRug eller spelthirse- brød.


Ser at de fleste brødsorter her inneholder hvete i en eller annen form. Så derfor håper jeg dere hadde klart å grave frem en oppskrift f. Hun har ikke glutenallergi, men har fått beskjed om å holde seg klar hvetemel i en periode i hvert fall. Jeg har såkalt irritabel tarm (IBS) og har det siste året fått vite at jeg bør følge en FODMAP-diett, sier Helene Hjønnevåg Sunde, skribenten av MatiBergen. Fem ting du kan gjøre med tørt brød ( i stedet for å kaste det!) Norsk natur i KIWI- butikken. Med relanseringen av Naturlig Sunt-brødene bringes også et stykke norsk natur inn i alle landets KIWI- butikker.


Alle brødposer har flotte naturbilder som gjør det lett å kjenne igjen brødet. Tidligere har det vært enkelte utvalgte butikker og bakerier hvor man kunne kjøpe glutenfrie brød et par dager i uka, men også de som ikke tåler gluten ønsker jo å kunne gå i butikken og kjøpe ferske brød hver dag, sier foreningens generalsekretær Knut H. Peterson i en pressemelding fra Coop. Sistnevnte lanserer nå to ulike typer. Det blir brød i 2L form.


I vårt store melsortiment finnes alt fra tradisjonelt hvete mel til mel- og kornblandinger som passer utmerket når du vil bake ditt eget helseriktige gode brød eller nydelige boller. Tilbakemeldingene fra fornøyde og engasjerte kunder var massive – og for å dekke etterspørselen etter smakfulle glutenfrie brød etablerte vi et helt nytt glutenfritt bakeri. Du finner de i alle landets MENY- butikker , samt en rekke KIWI- SPAR- og Joker- butikker.

Med seks hjemmebakte brød i uka (3per år), blir det 1. Vi sparer altså opptil 5. Dette er noe helt annet enn en utgiftspost på 6. Hvis du har lyst på brød samme dag, og ikke klarer å vente på at brødet skal heve i timer, må du elte litt. Har du ikke en kjøkkenmaskin som kan elte deigen for deg, kan du bruke go gammeldags muskelkraft. Starthjelp for grytebrød.


Et triks for å få brødet ekstra luftig er å gi gjæren et lite dytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg