fredag 10. juli 2015

Feber om natten feberfri om dagen

Siden feber også kan skyldes farlige infeksjoner, er det viktig å passe godt på den som er syk. Overvåk BLÅ og let etter faretegn jevnlig (også om natten ) dersom årsaken til feberen er uklar. Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut.


Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg. Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber.

Om morgenen er vi litt kaldere, mens vi er varmest om kvelden. Dessuten blir vi varme av å være i fysisk aktivitet. Dersom du går med over i feber i flere dager , bør legen kontaktes for å vurdere om du skal ha antibiotika.


Feber om natten voksen. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.


Ved høy feber bør du se til barnet i løpet av natta. Ikke nødvendig med feberfri dag Hvis barnet virker friskt nok til å delta i en vanlig barnehagedag etter noen dager med feber , trenger du ikke å holde det hjemme til det har vært feberfritt i ett døgn.

Nei, det er ikke noe vi anbefaler. Barn med feber bør være hjemme for sin egen del, ikke på grunn av smitte. Datteren hadde nærmere grader i feber inatt, og imorges var hun helt pigg og kl 7. Deretter maste hun hele dagen om å leke med noen. Fortsatt er hun feberfri , men jeg er veldig sikker på at feberen kommer ikveld igjen.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Han understreker at det uansett vil være fordelaktig å kontakte lege dersom man har hatt feber i over tre dager.


Litt mer om feber hos voksne. Langvarig feber skyldes som regel noe annet enn influensa, og derfor er det lurt å oppsøke lege dersom den har vart i over tre dager eller overstiger grader, sier legevaktslegen. På natten låg den på 37. I fredags på dagen var han hur pigg som helst, lekte och åt som vanligt och feberfri.


På kvällen hade han 3och på natten 34. Idag feberfri , superpigg och verkligen som vanligt. Vid läggdax hade han igen och nu känns han jättevarm.

Någon som varit med om att ha det såhär? Hon är förkyl lite snorig iaf men har ingen hosta. Luftrören låter påverkade, hon rosslar på natten men inget på dagen. Förutom bakterier och virus finns det även andra orsaker till att man kan få feber.


Inflammationssjukdomar som reumatism kan utöver ledbesvär ge feber , särskilt om man är äldre. Man kan också få feber vid vissa matförgiftningar. En del läkemedel kan också ibland ge feber.


I sällsynta fall kan feber bero på en allvarlig sjukdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg