tirsdag 28. juli 2015

Blemme i munnen ikke vondt

Mucoceler krever ingen behandling hvis pasienten ikke plages av det. Vis mer Andre årsaker til sår og blemmer. Blemmer i munnen og på tannkjøttet (Aftøs stomatitt) er vanlig hos enkelte og forekommer i alle aldersgrupper. Hos noen kan blemmene opptre oftere enn hos andre, og ofte opptrer de i sammenheng med stress eller når kroppens immunforsvar er redusert som følge av annen sykdom.


For to dager siden oppdaget jeg en stor blemme i munnen som IKKE er vond.

Den ligner på de blemmene som bruker å være vonde, men den er større, og ser virkelig oppblåst ut! Den sprakk i går når jeg spiste, men vokste seg større igjen etterpå. Var heller ikke da vond. Alle mennesker som fra tid til annen plages med blemmer i munnen , vet hvor smertefulle og irriterende de kan være. Noen som har hatt lignende?


De små, hvite sårene inni munden er både ømme, de svir også gjør det vondt hver gang du spiser. Så å tygge forsiktig er en forhåndsregel du kan ta.

Det skriver Avisen. Sterkt munnvann anbefales også ( ikke ha noe i munnen etter du har brukt munnvann). Ikke stikk tannbørsten borti munnskåldene når du børster tennene, for da er det sjanse for at du åpner dem og de blir større. Sår som ikke gror: Kan være tegn på alvorlig tilstand.


Sår i munnen bør hele etter 8-dager. Søk alltid tannlege eller lege, hvis sår i munnen ikke gror etter 8-dager. Også selv om de ikke gjør vondt. Tannverk er ikke bare vondt - det kan også være direkte farlig.


Slike problemer kan forebygges, og tannlegen din kan få øye på dem før de begynner å bli smertefulle. Du bør ikke tulle med tannverk. Tanninfeksjoner kan spre seg til ansiktet, kraniet og til og med ut i blodstrømmen.


Ikke pirk på sår eller blemmer i munnen ! Nycodent Aloclair er en gel som danner en beskyttende hinne og gir smertelindring ved blemmer og sår i munnen. Gelen kan gjøre det lettere å spise og drikke og inneholder ikke alkohol så den svir ikke. Dessverre er det mange krefttilfeller i munn og svelg som oppdages sent, det vil si på et tidspunkt der kreften har vokst inn i annet vev eller har spredd seg til andre deler av kroppen.

Ved mistanke om infeksjon rundt tenner må tannlege oppsøkes. Man kjenner ikke helt årsaken til at de oppstår. Har fått en kviselignende gul blemme -sak inni munnen og det gjør satans vondt. Men man kan vel ikke ha blemmer INNI munnen.


For fem år siden fikk jeg et voldsomt angrep av blemmer i munn og svelg. Puss tenner med en myk tannbørste som ikke skader tannkjøttet. Sørg for god munnhygiene når du har sår i munnen. Skyll med munnskyllemiddel to ganger daglig dersom det er for smertefullt å pusse tennene.


Drikk kald drikke med sugerør. Da kan du unngå at drikken kommer i kontakt med blemmene. Pass på så du ikke blir gående med vondt i munnen over lengre ti ta heller kontakt med en kliniker og få diagnostisert årsaken til smerten – på denne måten får du gjort de nødvendige endringene så tidlig som mulig før det får sjansen til å videreutvikle seg. Når smerten er dempet, da er det nødvendig å luke ut årsaken til problemet – kanskje du må skjerpe deg når litt det kommer til munn - og tannhygiene? Den kjentes svullen, og hun hadde vondt for å tygge.


Flere opplyste at de ofte hadde susing og et ubehagelig trykk i ørene. I tillegg ble det fortalt om periodevise hodesmerter, som var blitt kalt migreneliknende symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg