onsdag 5. juni 2019

Blødning etter samleie p stav

Graviditetstest og uteblitt blødning , mens en står på p - stav. Har hatt samleie med en som har det. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. SVAR: Hei Takk for spørsmål.


Ved bytte av p - stav kan en få bivirkninger. Det er vanlig at en blør endel når man begynner på p - stav.

Samleie og prevensjon. Når bør i så fall lege oppsøkes? Hormonet gestagen virker inn på livmoren, og kan gjøre livmorslimhinnen mer lettblødende. De fleste vil likevel etter en tid bli blødningsfrie.


I første omgang ville jeg la staven sitte i 4-uker. Blødningen du har hatt kan likevel være tilfeldig. Før man kan starte med p - stav ,. Svie og blødning i underlivet.

Svært mange kvinner har erfart at de får blærekatarr etter samleie. Dosen som utskilles er høyest i starten og avtar så over tid. Etter tre års tid er hormonmengden som utskilles blitt så lav at staven bør skiftes.


Gestagenet som p -staven skiller ut, medfører at du ikke får eggløsning. Lege, helsesøster eller jordmor med spesiell opplæring, kan sette den på plass. Før innsetting av p - stav må du vite helt sikkert at du ikke er gravi det tas derfor ofte en graviditetstest før innsetting.


P - stav må kjøpes på resept. Du får lokalbedøvelse og selve innsettingen er helt smertefri. Så fint at du skriver til oss! Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Det du skriver har nok mest sannsynlig sammenheng med p -staven og ikke selv samleiet.


Uregelmessige blødninger de første 3-månedene regnes som normalt et. Risiko for uregelmessig blødning. Ulempene derimot kan være uregelmessige blødninger.


Man kan ikke sikkert si hva slags blødningsmønster man vil få med p - stav. Man kan få alt fra ingen menstruasjon til uregelmessig eller regelmessig menstruasjon. Jeg har litt av samme problem.

Gikk på cerazette i 6-år, skiftet til p -staven i september, fikk etter et par uker småblødninger men fikk da vanlige p -piller i tillegg for å stabilisere (husker ikke navnet, kombinasjonspiller) og fra januar frem til over en måneds tid tilbake gikk det fint. Sikre perioder eller avbrutt samleie Begge disse metodene er meget usikre å bruke som prevensjonsmiddel. Hvis du vil ha stor sikkerhet, må du derfor bruke noen av de andre metodene.


Det er en normal grunn til å blø utenom menstruasjonen, som du skal være klar over, og det er blødning i forbindelse med eggløsningen. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. I dette kapittelet beskrives prosedyrene for innsetting og uttak av p - stav , øvrig informasjon om p - stav finnes i kapittel 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg