tirsdag 25. juni 2019

Hvilken olje i øret

Skulle du allikevel ikke lykkes med å få ut ørevoksen, kan du få hjelp hos legen. Ofte blir du anbefalt å dryppe litt olje eller vann i øregangen de to siste kveldene før du skal til øreskylling - selv om effekten av dette som sagt er tvilsom. Hodet lenes til siden og Otosan øreolje dryppes inn i øret. Anbefalt dosering: 4-dråper.


La oljen være i øregangen i noen minutter, før det ytre øret rengjøres forsiktig.

Brukes en gang i uken for å forebygge oppsamlign av ørevoks, eller 2-ganger om dagen i 3-dager når det foreligger vokspropp. Søk legehjelp dersom problemet. Revaxør er en ferdiglaget olje laget for formålet. Ha den i øret gjennom natten, og skyll den ut med en vannballong (også tilgjengelig på apoteket) med kroppstemperert vann om morgenen dagen etter.


Hvilken type olje kan jeg sette i min Kitten ører ? Bruke olje i en kattunge øre kan øke effekten av visse medisiner, og kan hjelpe til med å rense ut øret. Når du bruker olje i en kattunge øre , bruke den direkte eller ved bruk av en bomullsdott i stedet for en bomullspinne. Når jeg helte olje i det ene øret mitt så kjente jeg den renne innover litt, inntil den blokkerte øregangen slik at jeg ikke lenger kunne høre.

Hvordan finne riktig olje til kjøretøyet mitt? Her får du korrekt anbefaling av smøremidler for motoren, girkassen, drivlinjen, bremsesystemet, servostyringen og kjølesystemet. Du taster inn registreringsnummeret i nummerskiltet for å finne riktig olje. Alle mennesker har ørevoks. Vanligvis beveger voksen seg sakte til den ytre delen av øret hvor den kan vaskes bort.


Enkelte ganger hopes den opp og kan blokkere øregangen, eventuelt dekke til trommehinnen. Trommehinnen er en tynn membran mellom det ytre øret og mellomøret, hvor hinnen fanger opp lyd fra øregangen. Varm en teskje med olje til en komfortabel temperatur og drypp deretter noen dråper inn i øret. Tilt hodet til siden for å få oljen ut av øret etter ett minutt eller to, og vask deretter opp resterende olje.


Harde voksklumper kan mykes opp med å dryppe litt lunken olje (for eksempel jordnøttolje) i øregangen et par dager før skylling. Ligg litt på siden, eller legg en bomullsdott utenpå øregangen for å hindre at oljen renner ut. Det finnes voksoppløsende midler som dryppes eller sprayes inn i øret , og som gjør at voksen løsner.


For å lindre plager kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin for å minske trykket i øret , eventuelt reseptfrie smertestillende som Paracet eller Ibux i en kort periode. Når smitten kommer inn i øret , blir det hovent, tett og smertefullt. Væsken i øret er slim som bygger seg opp bak trommehinnen.


Dette gjør det vanskelig for barnet å høre, og det gjør vondt.

Noen ganger sprekker trommehinnen, og du ser væske som renner ut. En rift i trommehinnen vil normalt gro av seg selv i løpet av noen dager. Legg en bomullsdott i øret (ikke øregangen) slik at oljen ikke lekker ut før den når voksen. Om morgenen, ta ut bomullsdotten og fjern overflødig olje. Bland like deler klar eddik og alkohol.


Mens du lener hodet til den ene siden, legg noen dråper av løsningen i øret , og la den virke i noen minutter. Gjenntok noen ganger. Kom ikke noe særlig ut.


Men husker da jeg var liten etter mange runder med ørebetennelse, da hadde det samlet seg en hel propp i øret , den skylte jeg ut hos legen, tok olje i øre hver kveld i tre dager før jeg skulle få skylt det ut. De brukte også en stor sptøyte med vann på legekontoret. Dette er en betennelse i huden som kler øregangen fra det ytre øret og helt inn til trommehinnen. Tilstanden gir ofte intens kløe og ubehag i øregangen. Smerter forekommer også, og smertene kan i enkelte tilfeller være sterke.


Som regel vil det renne puss eller væske ut av øret. Alt du trenger å gjøre er å varme to til tre spiseskjeer av denne oljen over et brennende stearinlys. Drypp noen dråper i øret og ligg stille i noen minutter.


Deretter kan du bruke varmt vann for å skylle ut eventuelle spor av voks. Gjør dette i tre dager på rad for å løse opp ørevoksen som har bygget seg opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg