fredag 14. juni 2019

Bløtkake med marsipanlokk

Det høres mye ut, men skal du lykkes med et perfekt marsipanlokk må du beregne mye mer marsipan enn du faktisk trenger. Start med å kjevle marsipanen så rund som mulig. Slik lager du bløtkake med marsipanlokk , trinn for trinn. Den er kanskje det norskeste av det norske, for skal noe feires skikkelig, da må bløtkaka på bordet. For et par uker siden fylte sjefsoppvaskeren år (igjen), og øverst på ønskelisten sto en god gammeldags bløtkake med marsipanlokk.


Slike ønsker må tas alvorlig, og det til tross for at matbloggeren selv ikke er så begeistret for marsipan.

En klassisk marsipankake passer til de fleste anledninger. Med norske egg har vi bakt et luftig og flott sukkerbrø og fylt det med friskt bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter. Høres det vanskelig ut? Følg trinn for trinn bildene nedenfor og resultatet blir garantert bra. Den ble veldig go og marsipanlokket ble veldig greit å lage.


Vi kan også printe et bilde av din kjære, din kollega eller firmalogoen på kaken. Til og med størrelse maxi er kaken run deretter firkantet. Pynt på kaken kan variere.


Planlegger du en herlig marsipankake til dessert?

Vi viser deg hvordan du enkelt skal kle en kake med marsipan eller fondant. Abonner på kanalen vår for flere nydelige. Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med , kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. En bløtkake smaker like godt til 17.


Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Skal man farge marsipan er det lurt å farge marsipanen en til to dager før den skal brukes.


Farges marsipanen samme dag, blir den mer klissete og vanskelig å forme. Kjevler du selv marsipanlokk til kaken, bruk melis under kjevlingen og ikke mel. Mel vil gi smak og det smaker ikke godt sammen med en god marsipan.


Marsipankake med vaniljekrem, bringebær og naturlig farget marsipanlokk. Den ble jo ikke så aller verst syns jeg da, i og med at dette er første gang jeg lager sånn her kake. Mange ønsker nå en skreddersydd kake som passer deres smak og stil. Før var bryllupskaker ensbetydende med bløtkaker med marsipanlokk på stativ, mens nå skal brudeparet ha sin egen, både når det gjelder smak, farge og form, forklarer hun.


Ikke bare kan de pyntes på de mest oppfinnsomme måter, men du kan også fylle de med det fyllet du liker aller best.

En viktig ting er å huske å dynke kakebunnen skikkelig med juice, melk eller kanskje en likør, slik at bløtkaken ikke blir tørr. Bløtkaker er flotte kaker å lage. I denne videoen viser jeg i all hast hvordan man legger på et marsipanlokk. Når det skal feires er Lise Finckenhagens forslag en frisk kake med marsipanlokk.


Her har du oppskriften på festkake med sitronkrem og rørte bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg