torsdag 6. juni 2019

Stekt laks brokkoli

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. I salaten har vi i litt granateplefrø som gir god smak og fin farge. Stekt laks smaker godt med ris eller couscous til. Kjøp ferdig brokkolisalat hos MENY eller lag den selv.


Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

Enkelt og godt uansett! Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt. Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. Skjær laksen i skiver på ca.


Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper. Del blomkål og brokkoli i små og jevne buketter. Bruk en stor stekepanne og stek bukettene knapt møre i litt olje eller smør over middels høy varme.


Tilsett litt finhakket hvitløk underveis og krydre med salt og pepper.

Avslutt med revet parmesan eller dryss over hakkede urter, hasselnøtter og granateplekjerner hvis du ønsker det. Varmrøkt laks , brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne. Fremgangsmåte på ovnsbakt laks med crème fraîche og brokkoli : 1. Forvarm ovnen til 1grader. Ha fersk spinat, brokkolibuketter, sopp og frosne erter i en ildfast form. Ha olivenolje og krydder over grønnsakene.


Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Denne retten med laks , brokkoli og poteter i form er ganske tradisjonell. Det kan være mer enn godt nok med tradisjonelt av og til, men har du et par spiseskjeer med soltørket tomat i den hvite sausen, hever det smaken betraktelig.


Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Grill laks , eventuelt pannestek med litt olje i 2-minutter pr.


Miks chili, mandler, hvitløk, persille og olje i en blender eller morter til pestosaus. Krydre med salt og pepper. Ha brokkolien over i en langpanne eller ildfast form.

Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Drypp over olivenolje, tilsett knuste hvitløkfedd (la skallet være på) og noen urtekvaster. Stek brokkolien ved 210˚C i ca.


Brokkoli med mandler Noen stekte mandler gir litt sårt tiltrengt tyggemotstand blant brokkolibukettene. Her er det også gulrot og litt fenikkel. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.


La laksen hvile noen minutter før den serveres. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg