mandag 24. juni 2019

Stoppe nysing

Disse symptomene av seg selv er ganske ufarlig og vil ikke stoppe deg fra å gå om dagen. I det at stemmebåndene igjen åpner opp, velter denne lufta som en eksplosjon ut gjennom luftveiene. Nysing er en refleks som kroppen har.


Som å blinke eller puste, er nysing en semiautonomisk refleks. Dette betyr at du har litt bevisst kontroll over det.

Du kan være i stand til å forsinke nysen lenge nok til å ta tak i et vev, men å stoppe det helt er vanskelig. Her vil vi lære deg alle triksene. Tips for å stoppe nysing 1. Hvis du MÅ nyse, men det ikke er på et beleilig tidspunkt, kan du i svært mange tilfeller stoppe nyset som er i anmarsj ved følgende enkle og rare råd: Ta høyre hånds tommelfingernegl (kanten, ikke flatsiden) og press mot baksiden av venstre hånds pekefinger.


Kan man stoppe et nys? Nordgård mener det hjelper å svelge gjentatte ganger. Et annet kjent triks er å presse tommelfingerneglen mot øverst ledd av lillefingeren.

Den ”riktige” måten å nyse på, er å gjøre det ermet på genseren. Da samles dråpene i tekstilet i stedet for å sveve rundt, eller havne i hendene dine. Imidlertid kan omvendt nysing være et symptom på angrep av nasemider, eller til og med et resultat av nese kreft.


Hvis hunden din sner seg ofte, må du kontakte en veterinær for å sikre at hundens omvendte nysing ikke er et resultat av noe alvorlig, som nesetumor eller kreft. Hvis du vil stoppe et nys eller i hvert fall dempe lyden av det, må du først kjenne at det begynner å presse seg på. Da rekker du kanskje for eksempel å svelge eller holde deg for nesa. Mange, kanskje spesielt kvinner, kan ha en tendens til å holde igjen litt når de nyser. Hvorfor er ikke helt godt å si, men det kan jo ha noe å gjøre med at det ikke kjennes så feminint med et stort, brølende atsjooo.


Det å stoppe et nys ved å blokkere neseborene er en farlig manøver, og bør unngås, konkluderer legene bak studien. I sjeldne tilfeller, har det å stagge nys ført til en tilstand hvor luft blir innestengt mellom lungene, og til og med at en cerebral aneurisme sprekker. Dette varte par dager og jeg trudde det bedret seg. Men Siuasjonen er fortsett den samme bortsett fra at jeg ikke har feber. Det renner og eg nyser, hele dagen.


Prøver begrense nesespray med må bare ta 4-ganger, også for å få sove. Noen ganger kan nysing være mild irritasjon, andre ganger kan det påvirke hverdagen. Heldigvis er det en rekke ting å prøve som kan stoppe nysing.

Denne artikkelen ser på noen enkle tips og triks som kan fungere, blant annet klemmer nesen eller sier et uvanlig ord før nysing. Lær alt om dem her. Enten det er en allergi mot pollen eller mugg eller du lider av en kal nysing kontinuerlig kan la din nese følelse sår og irritert. I denne guiden vil du få råd til hvordan du kan stoppe å nyse når du kjenner det klø i nesen, men også noen tips til noen enkle ting du kan gjøre for å forebygge nysing i hjemmet og.


Hevelse i neseslimhinnen og fører til rikelig rhinoré. Utvidelsen av fartøyene bidrar kun til frigjøring av væskedelen av blodet (plasma) fra vaskulærsengen til de omkringliggende vevene. Og tilsetning av avfallsprodukter fra bakterier eller virus fører til at det blir vanskelig å stoppe nysing og rennende nese uten medisinering. Som flere her sier, nesespray som skal stoppe rennende nese.


Kleneex med balsam. Dytt papirbiter opp i nesa. Og mitt beste tips: Kjøp mentholatum (husker ikke hvordan det skrives) salve og smør på nesa!


Hjelper på sår og tørr nese, lukten åpner også nesen ganske godt opp hvis du er tett! Er det plagsomt og fastlegen ikke kan hjelpe deg bør du få en henvisning til spesialist i øre-nese-halsmedisin (ØNH-lege). Det er ikke særlig lurt - sjekk hvorfor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg