fredag 28. juni 2019

Koke biffstrimler

Hvor lenge kjøtt må koke varierer med størrelse og mørhet. Kjøttet er ferdig kokt når det løsner fra beinet. Dersom du koker store porsjoner, fjerner bein og avkjøler kjøttet, har du et supert utgangspunkt for mange raske middagsretter.


Rens kjøttet fra beina mens det er lunkent, da slipper det lettere og du sparer en del tid. Hemmeligheten til en god middag med biffstrimler ligger i få, men velutvalgte ingrediensene.

Maten som serveres i Tyrkia og Midtøsten er sjelden særlig vanskelig å lage. Den aller viktigste delen av matkulturen er hjemmelaget mat, og lages av helt vanlige folk hver eneste dag. Ha gjerne i noen spiseskjeer tomatpure, en liten mengde sukker og erstatt deler av vannet med litt rødvin.


Og til biffstrimler eller biff kan du veldig gjøre kjøpe kjøtt som. Del dette innlegget. Skrell grønnsakene og skjær dem i staver.


Form filetstykkene til pene biffer og bind en bomullshyssing (med lang ende) rundt hvert kjøttstykke. Bland i fløte og rømme, og la koke litt før forstekt sopp og paprika has i.

Smak til med salt og pepper. Tilsett kajennepepper, basilikum, salt og sukker. La dette småkoke ca. Serveres med tagliatelle og nybakt, varmt middelhavsbrød.


Gresk salat med biffstrimler porsjoner 3g biffkjøtt i strimler ts gresk krydder ss olivenolje dl. Det er to ting du må passe på. Det første er å steke løken godt slik at den blir skikkelig karamellisert. Det andre er å sørge for å koke den på såpass lav varme og røre i den underveis slik at den ikke brenner seg i bunnen, sier Einar.


Ved siden av serverer vi kun flatbrø smør og noe godt å drikke, sier han. Varm opp en wok eller stor stekepanna med halvparten av oljen. Legg kjøttet i en skål og sett til side. Saftige biffstrimler servert med byggris blir til en sunn og rask middag for hele familien.


Stek biffstrimler i ca. Denne oppskriften er tilpasset barn med litt trening på kjøkkenet. Biffsnadder med sølvløk og paprika. Skjær biffkjøtt og paprika i strimler.


Til hverdags bruker vi stort sett buljong, men til fest og selskap er det lov å gjøre seg litt mer flid og koke egen kraft.

Bruk kraften til å lage ekstra god saus neste gang du serverer biff. Koke kraft til saus. Bland ingrediensene til sausen i en kjele, gi den et oppkok og la den få koke i et par minutter. Strø over sesamfrøene, og dryss over fersk koriander før servering.


Kan jeg brune, og koke grytekjøttet i dag, og lage gryteretten i morgen? Tok opp kjøtt fra fryseren i går, men gryta ble utsatt til søndag så kjøttet må hvertfall stekes. Bør jeg ta kjøttet ut fra kraften før jeg setter det i kjøleskapet, eller kan jeg bare sette inn hele gryta? Det som skiller tyrkernes måte å koke ris på fra mange andres er tilsetningen av risoni, pasta formet som riskorn, og litt fett.


Dette er vanlig også mange steder i Midt-Østen og tilfører både fylde og smak til risen. Det gir også risen sitt karakteristiske utseende med lett lysebrune korn innimellom alt det hvite. Mørbrad er smaksrik, mager og mør biff, som kan være et godt alternativ til entrecôte, indre- og ytrefilet. Men visste du at mørbrad egner seg svært godt til mer enn bare klassiske biffmiddager? Se våre tips for tilberedning og oppskrifter med mørbrad!


Det kommer litt an på hvor store kjøttbiter du har:-) Minimum timer. Jeg pleier koke kjøttet i rødvin helt til kjøttet er blitt mørt og så tilsette resten og bare la dette putre en liten stund. Fond kan du egentlig tilsette når som helt, men først og fremst Creme Fraiche kan skille seg så derfor venter jeg med den til helt til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg