mandag 10. juni 2019

Lønn styrer barnehage 2018

Samarbeid mellom barnehage og barnevern - til barnets beste. PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene.


Har du barnehagelærerutdanning, kan du både jobbe som barnehagelærer og som pedagogisk leder i en barnehage. Du kan også bli styrer i barnehagen , både i private og kommunale barnehager.

Noen barnehagelærere arbeider i skolefritidsordningen og andre barnerelaterte virksomheter, som for eksempel innen barnevernet. Tariff, lønn og personal. Hva kan vi hjelpe deg med? I barnehager med plass til barn eller mer, skal det avsettes hel stilling til lederoppgaver.


I store barnehager bør det opprettes stilling som assisterende styrer. Styrer i mindre barnehager kan også utføre andre arbeidsoppgaver enn dem som naturlig tilligger styrer (for eksempel arbeid i barnegruppe). PBL er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager.


Hvis barnehagen melder seg inn i PBL, må den følge den tariffavtalen som blant annet Utdanningsforbundet har med PBL.

I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Lønnstabellen for hovedtariffavtalen i KS viser minste garantilønn i stillingene, dvs. Husk at det kan være lokalt avtalte tillegg du har krav på som ikke kommer frem i de sentrale lønnstabellene. Vi anbefaler at du setter deg inn i hovedtariffavtalen og andre avtaler som gjelder for din arbeidsplass. En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår.


Her finner du det du trenger å vite om for eksempel tariff, lønnsoppgjør, tariffavtaler, pensjon. Lønn og rettigheter for ansatte i Norlandias barnehager Overenskomsten gjelder alle medlemmer av Fagforbundet som er ansatt i virksomheter i Norlandia Barnehagene AS, Norlandia Barnehagene II AS, Onkel Tomms hytte AS, ITS Solbarnehager AS og Arken Barnehage AS. De som arbeider etter turnusplan får kroner i tillegg pr time for ordinært arbeid mellom kl 17. I dag er tillegget forskjellig etter lønn. Endringen trer i kraft fra 1. Jeg er pedagogisk leder på topp og har 5tusen i året.


For å bli styrer i barnehage nå kreves de fleste steder mange års erfaring, lederkurs mm. Men det er ingen automatikk hos dere at man da får høyere lønn ? Nei, men jeg vet at det innimellom kommer opp som en diskusjon hos oss. Når en styrer sitter med et visst budsjett, er det ofte slik at vedkommende ikke har mulighet til å prioritere det.


Barnehagen får ikke høyere tilskudd selv om kompetansen blant de ansatte øker.

Lønna er omtrent den samme i kommunale og private barnehager. Jeg er straks ferdigutdannet barnehagelærer, og har jobbet litt som ringevikar i kommunal barnehage i Oslo ved siden av studiene. Jeg er år og hadde ikke erfaring fra barnehage fra før. Barnehagen skal ta hensyn til barnas alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn, herunder samiske barns språk og kultur.


Jeg har ca 18- kr per time i lønn. Barnehagen skal formidle verdier og kultur, gi rom for barns egen kulturskaping og bidra til at alle barn får oppleve glede og mestring i et sosialt og kulturelt fellesskap. Styreren har ansvar for at barnehagen fungerer godt som lærende organisasjon og pedagogisk virksomhet.


Krav og forventninger til en styrer. Eller muligens ta barne og ungdomsarbeider-faget på skole og begynne som lærling i barnehagen , og på sikt ønsker jeg å ta bachelor som barnehagelærer for å få en høyere utdanning. Som barnehageassistent jobber du i barnehage.


Sammen med de andre ansatte er du med på å gi barna en trygg og god barnehagedag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg