tirsdag 25. juni 2019

Tradisjoner på nyttårsaften

Det har også blitt vanlig mange steder å samles på torg og i parker før midnatt for å overvære offentlig eller privat fyrverkerioppskyting. Vi spiser god middag sammen, slapper av, prater, spiser masse snop, får riskrem til dessert og ser på koselige filmer. Det beste er jo selvfølgelig kl 1 når all fyrverkeriet kommer opp på himmelen #128578; Alltid et vakkert syn! Vi har lagt nedtelling og fyrverkeri til side (klassikerene), og satt sammen en liste med tradisjoner fra verden rundt som vil være morsomt for deg å lese. Bryterplater på dørene.


Du har nettopp lest det riktig.

I Danmark er det deres tradisjon å gå til sine venner, slektninger og nabohus bare for å kaste platene på sine dører. Etter middag på nyttårsaften skal alle bryte platen som ble brukt, dette er hva deres tradisjon sier. I norsk katolsk tradisjon er denne dagen kalt Sylvesteraften eller Sylfestkvelden. Mange utesteder i Oslo arrangerer nyttårsfester på nyttårsaften.


Her gjelder det å bestille bord i tide, de fleste restauranter er stengt, men noen holder altså åpent og tilbyr spesielle nyttårsfester. Fyrverkeri på nyttårsaften. At nyttårsaften eller første nyttårsdag er en fin tid å begynne et nytt liv på eller å innarbeide nye vaner på har med vårt behov for ritualer å gjøre.


Løfter blir mer høytidelige når det gjelder for et nytt år.

På nyttårsaften kan vi lett legge bak oss det gamle, det som har vært og se frem mot det nye. Etter vi fikk barn har selvfølgelig våre tradisjoner på nyttårsaften forandret seg. Men en tradisjon tviholder vi på , nyttårsaften skal være en festaften. Festen fylt av kaos, venting, lek, latter og moro.


Som en avslutning på julefeiringen kommer nyttårsaften , og den feires til fulle i London. Nyttårsaften på Trafalgar Square. Planlegger man en helaften i London nyttårsaften må man sørge for å reservere bord på restauranter og hotellrom i god tid.


Selv pubene har bordreservering denne kvelden, og det kan være lange køer over alt. Etter det overdådige måltidet starter den høylytte delen av feiringen. Nesten alle kinesere skyter opp raketter på nyttårsaften , og mens de flotte fargene pryder nattehimmelen høres det høylytte smell når de røde kinaputtene avfyres i store bunter.


Det har noe å gjøre med ferdigheter som spanjørene utfører hvert år på nyttårsaften ved midnatt. Og det er tradisjon å spise druer på tolv - en drue per klokke. Det er knytta mange tradisjoner til at man kunne få se sin tilkommende ektemake denne natta, dersom man utførte visse ritualer. Man kunne også få se en visjon av huset man skulle bo i som gift.


Værtegnene som er knytta til nyttårsaften er at dersom det er kaldt og vått denne dagen, vil også juli det kommende året bli slik. Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken.


Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen.

Det unngår du med steketermometer! Den er ferdig på grader. Finne kjærlighet - La en rosekvarts i et glass med vann og grovsalt over natten. Neste dag, skyll den med vann og la den ligge under solen i minst en time. Ta med deg edelstenen på nyttårsaften , og legg den i vesken eller på nattbordet ditt hele året.


Avlegg årets første besøk (hatsumode) til en av Tokyos helligdommer ved midnatt, eller dra til et tempel. Her ringer bjellene tradisjonen tro 1ganger når klokken slår tolv på nyttårsaften. For mer futt og fart, dra til det ikoniske området av byen hvor restauranter og nattklubber i verdensklasse venter.


I Edinburgh vil det for 24. Midt på dagen blir det en parade med flotte kostymer, før man skal ta en iskald dukkert i elven Fourt. Menyen på nyttårsaften har alltid vært spennende og opp gjennom årene har vi prøvd forskjellige retter og variasjoner. Min familie, for eksempel, har ingen faste tradisjoner på hva vi spiser i julen.


Men vi kjøper inn mye god og eksklusiv mat, som røkelaks, snegler, gåselever, kastanjer, østers, and og kalkun. Vi koser oss med denne typen mat både til jul og nyttårsaften , ikke bare på julaften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg