mandag 24. juni 2019

Hvordan få ut væske fra mellomøret

Væsken er seig eller slimete, men det er ingen bakterieinfeksjon, kun en irritasjon. Mellomøret er forbundet med svelget gjennom øretrompeten (tuba Eustachii). Væsken i mellomøret kan redusere hørselen på øret som rammes, hos små barn kan dette i noen tilfeller forstyrre utvikling av normal hørsel dersom væsken vedvarer i mange måneder.


Ofte velger legen å legge inn dren i øret i samme seanse, slik at væsken kan fortsette å tømme seg ut fra mellomøret og videre til øregangen. Væsken kan forhindre at trommehinnen og de tre knoklene i mellomøret beveger seg fritt. Dette fører igjen til at lydsignalet svekkes og hørselen blir midlertidig nedsatt.

Væske i mellomøret - sekretorisk otitt. Tilstanden går ofte over av seg selv, men vedvarer den finnes det behandling. Tilstanden er utbredt hos barn i skolealder, og årsaken til at mange barn går med dren i trommehinnen i perioder.


Dersom man hos voksne fortsatt ser væske i mellomøret etter tre måneder, er det tilrådelig å tappe ut væsken ved å skjære hull i trommehinnen. Mellomørebetennelse skyldes som regel at denne kanalen lukkes. Det skjer ofte i forbindelse med en betennelse i nesehulen eller nesesvelget som for eksempel ved forkjølelse eller influensa. Hvordan får man mellomørebetennelse?


Bomullen kan sette seg fast i øret og forårsake skade på mellomøret.

Følgende trinn vil hjelpe deg ordentlig og trygt utføre denne prosessen. Du vil helle peroxide inn i sprøyten. Har du mistanke om væske i mellomøret og øret føles tett, kan du (kanskje) få det opp ved å sitte i en sofa.


Legg deg sidelengs med det tette øret ned. Vent noen sekunder og reis deg fort opp. Så slipper du trykket i nesen. Dette kan du godt gjøre noen ganger om det ikke hjelper første gang. Den siste tida har jeg hatt veldig dårlig hørsel på begge ørene, og da jeg var hos legen i dag fikk jeg bekreftet at det har samlet seg væske i mellomøret.


Men hvordan gjøres det? Dette måtte visst bare å lege av seg selv og det kunne ta uker og måneder, om det ikke var rettet seg opp innen mnd så skulle jeg komme inn og kanskje får drenert ut væsken. Er det noen som har erfaring med dette? Aner ikke hvordan dette oppsto, men har hatt mye ørebetennelser som barn. En ørebetennelse er vanligvis en sekundær infeksjon som springer ut fra en sykdom, slik som en kulde.


Det vanligste symptomet er nedsatt hørsel. Heisann Vet ikke om eg har ørebetennelse, men har ihvertfall vann i mellomøret noe som gjør at jeg hører helt elendig på det øret. Når jeg legger meg ned på venstre siden så er det akkurat som det renner bort og hørselen kommer tilbake.


Ellers er det potte tett.

Er en gutt på år, som har fått væske i mellomøret. Har lest at dette er helt normalt, og at det i av tilfellene går over a. Jeg plages med det som føles som trykk i øret, samtidig føles det også ut som det er væske inni øret. Noen ganger gjør det litt vondt, men det er mer plagsomt enn det er vondt. Jeg var og tok øreskylling får ca måned siden, men det hjalp ikke noe særlig.


Jeg har hat disse plagene i 4-måneder nå. I denne artikkelen kan du også lese om andre mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Når man gjesper eller svelger åpnes den og slipper ut litt luft for å utligne trykk i øret.


Ved forkjølelse kan slimhinnene i kanalen hovne opp og tette igjen kanalen slik at utligning blir vanskeligere. Du kan få følelsen av å høre din egen stemme som om du står inni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg