onsdag 5. juni 2019

Krydderkake uten egg og melk

Krydderkake - uten egg og melk. Kok rosiner, vann, sukker og margarin til en tynn. Jeg startet med å lage en sjokoladekake fra den fine bloggen til Bianca Zapatka, og underveis mens ingrediensene forsvant ned i bakebollen, bleknet sjokoladesuget til fordel for lysten på krydderkake.


Som jeg hadde hatt helt siden jul. Og med noen få grep (fire kryddere i stedet for kakao) ble den en skikkelig saftig krydderkake i stedet. Server med melis- eller sjokoladeglasur.

Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk , egg , gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. Kaka er bakt helt uten egg , melk og gluten, men merk at jeg dessverre ikke har helt oversikt over hvorvidt de øvrige ingrediensene er trygge for eggallergikere.


Den enkleste måten å sjekke ut det er å spørre den som er allergisk. Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker. Kaker uten egg , melk og gluten. Derfor har jeg satt sammen mine fem favoritter uten tilsatt egg.


Dette er en oppskrift på krydderkake uten egg – en klassiker som passer perfekt til en god kopp kaffe eller te.

Dette trenger du: kopper hvetemel kopper havremel kopper sukker (gjerne brunt eller en blanding av farin og brunt) g smør ts nellik ts kanel ts ingefærpulver ts natron ts bakepulver kopper melk. Deilig krydderkake – uten melk , mel og sukker. Visp olje og krydder inn sammen med eggene. Brukt dl og håper det er nok. Smakfull krydderkake er perfekt som dugnadskake og til.


Smelt smøret og bland i melk. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Egg kan erstattes med No Egg , smør, melk og rømme kan erstattes med veganske alternativer laget av soya, ris og havre. Tips: Kaken egner seg godt til å fryse. Jeg heter Anne Spurkland og er lege, forsker, immunolog og pasjonert baker av frie kaker som alle kan spise.


Denne bloggen er en forlengelse av boken “Frie kaker. Fremgangsmåte: Varm opp ovnen til 1grader. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.


Kaken holder seg saftig og myk uten frysing men egner seg også godt til frysing.

Noe av det beste ved høsten er å sette seg foran en knitrende peis med en bit krydderkake og noe rykende varmt i koppen. Kaken er en myk form for pepperkake og gir en fantastisk juleduft i hele huset. Det som er så fint med krydderkaker, er at man kan tilsette de kryddersmakene man liker best. I denne kaken kan du for eksempel tilsette litt ingefær, allehånde, anis eller pomeranskall.


Julekaker du kan bake uten egg. Bruk oppskriften som den står, men pensle de ferdige munkehettene med melk eller vann og strø deretter over perlesukker. Eldstemann har allergi mot egg og melk og jeg har brukt mye tid på å finne ut av hvilke typer mat han kan spise som han vil ha. Her finner du mange matoppskrifter :) Endel av oppskriftene er også uten egg og melk.


Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter. Fôr en brødform med bakepapir og hell i røren.


Jevn ut overflaten med en slikkepott. Det er mange varer i handelen som er uten egg. Mange iskremer, eggfri pasta, diverse bakverk uten egg , osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg