mandag 3. juni 2019

Sunne havrekjeks med banan

Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Det har aldri vært enklere å dele opp en banan! Vaskes i oppvaskmaskin.


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.

Disse sunne havrekjeksene som du lager med kun tre ingredienser er perfekt i matpakken til barna. Men noen ganger er det hyggelig å overraske barna med noe ekstra godt i matpakken – enten du gjør det fast hver fredag eller kun til bursdagen. Sunne og søte havrekjeks med banan og valnøtt passer perfekt på tur eller som et lite mellommåltid.


Om du ikke er fan av valnøtter kan du bytte dem ut med rosiner eller mørke sjokoladebiter. Har du overmodne bananer som burde brukes? Eg har mange oppskrifter med bananer i arkivet, og idag kommer enda en.


Så enkelt at alle kan få det til, og med en god smak av havre og banan. Hei hopp, og god (solskinns)onsdag!

Her om dagen hadde eg nokre modne bananer som burde blitt brukt. En slager er å lage bananbrø bananpannekaker eller fryse bananene i biter til bananis, men denne gangen ville eg prøve noko nytt. Resultatet blei mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør, veldig gode! Sunne havrecookies med banan , peanøttsmør og sjokolade. I forbindelse med bursdagen til Elvis tidligere denne måneden sirkulerte det oppskrifter på Elvis sandwichen – en sandwich bestående av loff smurt med peanøttsmør, skivede eller moste bananer og stekt i en panne – sikkert med masse smør….


Start med å knuse havregrynene i en mikser slik at du får mel konsistens. Deretter moser du bananen og blander alt sammen til en fin røre. Stekes på middel temperatur, og ta deg god tid. De kan trylles om til bananbrø bananmuffins, havrekjeks med banan osv. Mulighetene er mange!


Muffins med banan er fine som et lite mellommåltid etter barnehagen eller skolen hvis barna skal videre på aktiviteter. Det er gull i brune bananer ! De er også fine å ha med i tursekken da de inneholder havregryn og er fulle av energi. Men den blir faktisk hakket bedre med banan i selve grøten. Sjekk ut Siris smakfulle havregrøt-oppskrift her!


Foto: MatPaaBordet.

Matblogger Ina-Janine mener de brune bananene gir mer fremtredende banansmak når du skal lage disse havrekjeksene. Smaker himmelske med et glass melk til. Klikk her for oppskrift! Denne oppskriften gir sprø, sunne havrekjeks med sesamfrø. Havrekjeks er godt som niste på tur eller som snacks til tekoppen.


Se flere oppskrifter på sprø kjeks her. Her får du nemlig gode karbohydrater, proteiner og sunne kilder til fett – alt i èn miks. Bestill drømmeferien med Agoda. Og ikke nok med det, disse er skikkelig gode, og supre å ta med seg som tursnacks.


Du kan fint variere ingrediensene hvis du ønsker andre smakskombinasjoner. Jeg har laget disse med for eksempel rugmel og revet kokos, og med frosne blåbær og hakket mørk sjokolade istedenfor frosne bringebær, tipser bloggeren. Men tilbake til disse kjeksene, de var utrolig gode og lette og lage.


Altfor dårlig tid til å spise frokost om morgen i hverdagen, så her er mitt nye konsept på bloggen Breakfast To-Go. Første oppskriften ute er kjeks med cottage cheese, banan og tranebær. Her er det en mulighet å bruke de overmodne bananene som gir ekstra naturlig sødme til kjeksen! Bruk godt modne bananer for å få god smak på lappene.


Jeg synes det er godt å servere disse lappene med frukt og lønnesirup, som jo også bidrar til søtere smak. Sunne og gode bananlapper med havregryn som gir veldig masse fin energi. Ha en toppen mandag! Denne uken vil vi by på noe som kan være kjekt å ha i høstferien.


Ukens oppskrift er myke havrekjeks med tørket frukt. Disse er gode å spise både som dessert, som et mellommåltid eller å ha som energipåfyll når du er ute på tur. Søte og sunne havrekjeks er ikke så vanskelig som du tror.


Server kjeksene på en hyggelig frokost med smør, geitost og tyttebærsyltetoslash;y. Da er det en fordel at det finnes en litt sunnere variant - som disse bananpannekakene. Med rimelige ingredienser og kort tilberedningstid er det også perfekt frokostmat for studenter. Jo modnere bananene du bruker er, jo søtere er de, og jo bedre blir pannekakene.


Oppskriften viser Ida i programmet. Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg