tirsdag 4. juni 2019

Kylling marinade

En nydelig rett til grillkvelden din! Kylling er perfekt til både hverdags og festmåltider. Finn gode oppskrifter her! Bra med kommentarfelt. Slår til med marinaden jeg bruker til det meste, kan selvfølgelig variere med forskjellige kryddersorter!


Brukes til potetbåter, kylling , generell grillmat og svinekjøtt.

Denne marinaden passer fint til oksekjøtt, hvit fisk, skalldyr og kylling. Kokos og rød curry. Visp sammen alle ingrediensene. Ingefær, lime og honning.


Finhakk, eller mos, hvitløken og bland sammen alle ingrediensene. Kø fisk og fjerkræ får ekstra smag, når det lægges i marinade. Vi har samlet vores opskrifter på en masse dejlige retter, så du kan få inspiration til blandt andet en lækker marinade til oksekø svinekød eller laks eller en smagfuld barbecue marinade , der skaber respekt ved grillen.


Men de andre kjøttslagene har også nye sider å by på etter en runde i en god marinade.

Ha kyllingen i beholderen og blant rundt sånn at alt kjøttet er dekket med marinade. La stå i kjøleskapet i minst timer. Ta kyllingen ut av beholderen og tilberede den etter eget ønske (grill, stek, bak i ovnen). Microsoft kan få en andel av inntektene dersom du kjøper noe ved å. Man marinerer ikke kylling for å få mørt kjøtt - kyllingkjøtt er nemlig alltid mørt.


Marineringen er for å variere smaken. Hvor lenge kjøttet skal ligge i marinade avhenger av hvor god tid du har eller hvor mye smak du vil ha på kjøttet. Jeg er helt vill etter denne marinaden , jubler matbloggeren, som har laget en en smaksbombe i denne oppskrift på sticky teriaky- kylling. Marinaden er rett og slett helt magisk, mener hun. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle.


Tilsett kyllingen og pass på at alle bitene er godt dekket av marinade. Ta kyllingbitene opp av marinaden (ta vare på eventuelle rester av marinaden ). Varm en stor stekepanne og stek kyllingen over høy varme. Rør det sammen og pensle marinaden over kylling , både før og etter grilling. La gjerne kyllingen ligge i marinade en tid før grillingen. Det gir det beste resultatet.


Denne koreanske vrien på fritert kylling , er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien.

Skjær kyllingfiletene i stykker på størrelse med en munnfull og legg dem i sausen. La det marinere i min. Ta kjøttet opp av marinaden og la det dryppe av. Varm oljen i en stekepanne og legg kyllingstykkene i den varme oljen med skinnsiden ned.


Brunes ved svak varme. Vend kyllingstykkene og la dem steke til de er. Lækker balsamico-marineret kyllingebryst. Perfekt på grillen på varme sommerdage. Intet mindre end en fantastisk marinade.


Matbloggeren fikk ideen da hun for første gang smakte en teriyakirett på et USA-besøk for noen år siden. Brugte den til kyllingespyd for nogle uger siden og den fik meget ros og det var til trods for jeg havde udeladt hvidløg og tabasco.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg