mandag 10. juni 2019

Helstekt sei i ovn

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Ovnsbakt sei med grønnsaker. Stek i ovnen på 2grader i ca. Helstekt dorade med sesamfrø og fennikel.


Til denne retten trenger du en snau kilo skinn- og beinfri sei for å mette en kjernefamilie. Om du henter den i form av frossen blokk i kjøpesenterets frysedisk, noenlunde fersk hos fiskehandleren eller blodfersk fra havet, får være opp til deg. Jeg vet hva jeg ville gjort - for selvfanget er velfanget! I tillegg til at du får en veldig bra middag, er helstekt kylling dessuten en enkel og stressfri måte å lage mat på, forteller matbloggeren. Det er mye enklere enn mange er klar over.


Selve forberedelsene tar kanskje minutter, så gjør ovnen resten av jobben. Og mens kyllingen steker, kan du gjøre akkurat hva du vil, frister Nussara. Forvarm ovnen til 2grader. Fjern gjeller, vask fisken godt og skrap skinnet. Tørk fisken med kjøkkenpapir og kutt 4-dype snitt på hver av sidene på fisken.


I hvert av snittene strøs litt salt, trykk forsiktig ned i snittene en liten bit med smør og en kvast dill. Resten av dillen fordeles i buken på hver fisk. En god fiskegryte hvor tomater, rømme, fløte og ost gjør susen.


Vi brukte sei , men andre fiskeslag kan jo og brukes. Heidi Bjerkans bakt sei med blomkål og løk. Retten tar maks en halvtime å tilberede, inkludert steketid.


Triksene som gir perfekt resultat. Slik helsteker du entrecôte i ovnen. Følger du disse enkle stegene blir resultatet saftig, mørt og passe stekt hver gang.


Etter at du har gitt kjøttet en god stekeskorpe i panne, legger du det over i en ildfastform og steker det videre på 1grader i ovnen. Bruk et digitalt steketermometer for best resultat. Alltid forvarmet ovn om ikke annet er oppgitt. Legg torskebitene i en ildfast form med litt olje. Krydre etter ønske.


Torsken er ferdig når den flaker seg og er hvit i kjøttet. Varm ovnen til 1°C. Legg fileten over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.


Sett formen midt i ovnen til fileten er stekt til den kjernetemperatur du ønsker. La fileten hvile i ca. Lag en deilig seirett og glem at den fått et ufortjent hverdagsstempel. I dag skal du få en enkel oppskrift på helstekt ørret. Sett ovnen på 2grader før du starter å rense fisken.


Min fisk var kg og sto i ovnen i minutter. Det varierer nok litt fra ovn til ovn , sjekk når fiken slipper benet inners ved ryggen, da er det ferdig. And er en utfordring fordi den på den ene siden velter seg i fett, på den andre siden blir lett tørr og kjedelig som helstekt. Mens det vi vil ha, er et rosa, saftig bryst, og gjennomstekte lår.


Steker du en hel kylling enkelt i ovnen , kommer du unna med det på en grei måte. Stekes i ovn på rist ved 1°C i ca. C for rød filet og °C for medium stekt filet. Sei er en fisk full av smak, og er spesielt godt egnet til steking.


Her er en oppskrift på rask middag på sei med asiatisk vri. Vi tror du vil like stekt sei med sopp, løk, grønnkål og sesamolje. Sei redder hverdagsmiddagen, spesielt om du tør å prøve noe annet enn den vanlige seibiff med løk. I denne retten får sien følge av blant annet kaperssmør.


Siden sei er så mager, trenger den litt fett for å by på mer av sin egenkarakter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg