mandag 24. juni 2019

Oppblåst mage mensen eller gravid

Finn Mage Oppblåst. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Oppblåst mage og vondt i magen er en vanlig plage ved menstruasjon.


Luft i magen og diaré ved mensen er plagsomt, men ufarlig. Det er imidlertid mulig å få bukt med plagene. For noen kvinner er dette bare en irritasjonskilde, for andre oppleves dette som en stor plage.


Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff fra det nettbaserte fødselsforberedende kurset En god fødsel, forklarer at diaré og løs mage oftest forekommer mot siste del av svangerskapet. Luftplager trenger ikke å være så vanskelig å få bukt med. Som regel krever det bare litt mer bevissthet rundt hvordan, og hva du spiser.


Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen. Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst.


Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. TIPS mot oppblåst mage : Stress ned.


Når du er stresset, oppfører kroppen seg som om du har en dinosaur i hælene. Har kjente dette par ukers ti til og fra. De siste dagene nå har jeg vært sikker på at mensen har vært rett rundt hjørnet, men det har ikke vært de minste tegn til det i utflod f. Har eller ømme bryster, noe jeg ikk hadde før forrige mens. Hatt uren hud siste uken (typisk sånn det var før mens på pilla). Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det.


I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Sitt ned når du spiser, og ta det rolig. Ikke spis fort, og ikke snakk mens du spiser. Tygg hver bit godt.


Ikke drikk kullsyreholdig drikke som brus og øl. Ikke tygg tyggegummi, eller sug på kjærlighet på pinne eller annet hardt godteri. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen, treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg.


Hei:) jeg sliter også med veldig oppblåst mage rett før mensen pleier å komme, et den tiden jeg føler mest uvel i løpet av en mnd. Tørr ikke å vise meg frem i smaleklær selv. Som du sier, man ser høy gravid ut! Irriterende når man egentlig er slank:).


Aldri mer oppblåst mage ! Det rykker i magen, tarmene blåser seg opp, og du eser på den ubehagelige måten. Problemer med mage , tarm og fordøyelse er utbredt blant kvinner, særlig etter passerte år. Dagen for forventet mens testet jeg negativt, og dager etter testet jeg negativt. Tenker det er litt for tidlig for en test da uansett.


Ellers har jeg fått litt oppblåst mage på kveldene, varierende løs og hard mage. Lettere smerter i hodet som inntreffer 3-ganger om dagen. Mye trøttere enn vanlig.


Om du er gravid eller ikke, kan du finne ut ved å bruke en svangerskapstest av urin. Den får du kjøpt på apoteket. Hvis du er gravid og ønsker abort, må du gå til lege så fort som mulig. Ellers må du bestille time til svangerskapskontroll på helsestasjonen eller hos legen, men det haster ikke før du er cirka tre måneder på vei. Da fant jeg ut at jeg var gravid da jeg var ca.


Testet vel rundtom ganger på en tidsperiode fra noen dager etter IKM til uker over. Om kvelden kan det være veldig ille (skikkelig stor mage ) og ganske vondt. Om dagen, før middag, er det ikke fullt så ille, men absolutt plagsomt og tydelig nok. Jeg merker at jeg blir enda mer oppblåst hvis det går for lang tid mellom måltidene, eller hvis jeg spiser for fort eller for mye til f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg