torsdag 13. februar 2020

Osteopati erfaringer

Har flere osteopater som er i nærheten. Men som behandlere flest finnes det noen som er flinke og noen som ikke er flinke. Har desverre opplevd flere av det dårlige slaget, ikke veldig lysten å få flere slike erfaringer ) Hvordan kan en best finne ut om behandleren er flink og kan faget sitt godt ? I lys av den biopsykososiale modellen undersøker og behandler osteopaten med utgangspunkt i at god helse ikke bare er fravær av sykdom, men også smerter og funksjonsplager i muskel-og skjelettsystemet.


Vi tar oss god tid til våre pasienter og ønsker deg hjertelig velkommen til en av våre behandlingsteder i Bergen. Hei alle sammen Jeg har et muskelproblem som fysioterapeuten ikke kan løse, og nå har han foreslått at jeg kan prøve osteopati.

Problemet er at osteopati er ekstremt dyrt, 7for undersøkelse og 5for behandling. Det er ingen trygderefusjon. Og fysioterapeuten kunne ikke vise til noen studier. Gode erfaringer , manglende forskning. Undersøkelse og behandling hos kiropraktor går ofte ut på å finne feilfunksjoner og leddlåsninger i ryggsøylen for deretter behandle dette.


Da de fleste oppsøker kiropraktor for hodepine, nakke- og ryggsmerter kommer ikke alltid de andre O-lidelsene frem under den første samtalen med kiropraktoren. Hvilke teknikker benytter en osteopat? Er osteopatene autoriserte i Norge og andre land?

Kan osteopaten mye om kroppens anatomi? Basert på min bakgrunn som terapeut ved Lørenklinikken gjennom to og ett halvt år, ett år på skoleklinikken ved Norges Helsehøyskole Campus Kristiania og tre år med osteopatistudier, har jeg etter hvert dannet meg et bilde på hvilke muskel- og skjelettplager folk flest søker behandling for. I den anledning ønsker jeg å dele mine erfaringer med dere, samtidig som jeg vil informere.


Svaret er: vi vet ikke. Dette til tross for at det er knapt med forskning på effekt og sikkerhet. Kroniske problem kan kreve 6-behandlinger, fordelt over en lengre tidsperiode. Filosofien bag osteopati er, at når kroppen bliver korrigeret mekanisk, vil kroppens egne selvhelingsmekanismer træde i kraft.


Selv om vi ikke har erfaringer som tilsier at det er alvorlige risikoer ved osteopatibehandling hos barn, er det viktig å se systematisk på dette, som ved all annen behandling. Vi ser at behandlingen allerede tilbys barn og unge i flere lan og da bør vi vite med sikkerhet om behandlingen utgjør noen risiko for disse. Har du smerter eller plager i kroppen?


Eller ønsker du bare en forebyggende gjennomgang ? De fleste som arbeider innen helsesektoren har opplevd at en person har et problem i en arm eller et bein, men etter hvert oppdager en at for å få til en god behandling, må andre områder av kroppen involveres. Kan du an efale noen som holder til sentralt i Oslo? Sikkerhetstester blir utført. Ved mistanke om symptomer på alvorlig sykdom nøler vi ikke med å henvise til lege.


Vi behandler ikke kreft, farlige smittsomme sykdommer, aids, sukkersyke, alvorlige hormonelle lidelser eller infeksjoner. Pasienthistorier Les andres erfaringer med Atlasklinikken.

Mange har allerede delt sin pasienthistorie. Kollega Line Rølvaag-Juberg forteller det første steget er å finne området med nedsatt bevegelse for å finne ut hvor plagene kommer fra. Osteopati mot stiv nakke og vond fot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg