onsdag 12. februar 2020

Strikke mønster med to farger

Denne videoen viser hvordan du holder farger på fingeren når du skal strikke mønster , med mye skifting av farge. En grei instruksjonsvideo for de små måtte synes dette er vanskelig. Husk øvelse gjør mester! I denne DROPS video viser vi hvordan man kan strikke med farger på kontinentalmåten.


I videoen strikker vi fram og tilbake etter et diagram, vi strikker med to farger.

Den fargen som ikke brukes følger med bak arbeidet på pinnen fra rettsiden. Pass på at tråden bak ikke strammer eller er for løs. Har i mange år hatt kakedekorering som hobby, men for et års tid siden fikk jeg den hobbyen helt oppi vranga og den ble lagt bort. Siden jeg ikke greier å sitte med hendene i fanget, måtte jeg jo finne på noe annet. Så nå er hobbyrommet fylt med garn og et par.


Om du strikker med flere farger samtidig, er det en del ting å huske på. Det er viktig å gi nok plass til tråden på baksiden av strikketøyet, slik at trådene ikke snurper inn mønsteret.

Da har jeg strikket et par pulsvanter med falsk flette. Her har jeg brukt nordlys fra Viking. Bruk strømpepinner om du foretrekker det. Flettene er omtrent like fleksibelt som vrangbor så de passer fleste str. Medaljekoften min med raglanfelling er et utmerket prosjekt til å mestre denne teknikken på, i og med alle omgangene strikkes med mønster i to farger.


Med et slikt ambisiøst prosjekt, syns jeg rett og slett fremdriften ble for sakte å strikke med bunnfargen på venstre pekefinger og kaste med den petrolfargede tråden med høyrehånden. Jeg bruker også anledningen til å vise hvordan jeg strikker vrangt med to farger. Genseren er strikka i rester av Wollmeise, på pinner og mm. Ved mønsterstrikk hender det at mange masker av samme farge kommer etter hverandre slik at maskespranget med den andre fargen blir ganske langt på vrangen. Lange maskesprang har en lei tendens til å hekte seg opp i fingre f. Sånn blir det da seende ut.


Nederste delen av denne armen er litt uryddig fordi jeg har økt alle ny masker på første omgang med ny farge , i den nye stripa. Notat til med selv er å øke på omgang nr. Denne teknikken kan også brukes i mer komplisert mønsterstrikk, men det krever litt mer tankekraft en til enkle striper.


Moderne strikkemønstre inneholder hele 2nye mønstre du kan bruke i dine strikkeprosjekter.

Her er oppskrifter på fem tøffe design hvor du får se mønstrene i bruk i ferdige plagg. Du får også massevis av nyttige tips dersom du vil strikke mønster med flere farger og ikke har gjort det før. Fargefeber strikkes nedenfra og opp med raglansfellinger til ermene.


Den strikkes i fire forskjellige farger og kantene på genseren er laget ved å strikke riller (en runde rett og en runde vrangt). Det gir genseren et “fluffy” utseende. Begge strikkes ovenfra og ned og har farger , derav bunnfarge og mønsterfarger.


Alle fargene bør ha god kontrast til hverandre for at mønsteret skal tre godt frem. Designet er forholdsvis enkelt å strikke , men du må beherske å strikke mønster med to farger samtidig. NÅR: Samstrikken starter den 25.


Jeg syns det er gøy å gjøre om og kombinere gamle mønsterdiagram til noe helt nytt. Og når jeg hekler strikkemønster blir det helt annerledes. Mønster med fine selburoser, der to av rosene ikke klarer å stå på linje. Du kan brodere over de ville rosene med garn i andre farger om du vil. Strikkes i svart og hvitt garn.


Eller hvorfor ikke bruke refleksgarn? Pinne 3½ (dame) pinne (herre). Bente samarbeider blant annet med garnleverandører og ukepressen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg