torsdag 6. februar 2020

Vondt i armhulen og brystet

Jeg er en mann på 32år som har hatt smerte i armhulen og fremover i brystet i en lengre periode. Jeg har vært hos fastlegen som i første omgang har sendt meg til fysioterapi. Etter behandlinger er fortsatt ikke smertene bedre og fysioterapauten råder meg igjen til å oppsøke fastlegen. Sykliske smerter i brystene kan begynne opptil to uker før menstruasjonen. Smertene kan tilta helt til menstruasjonen begynner og deretter bli bedre.


Ikke-sykliske smerter kan være skarpe og brennende.

Armhulen er et følsomt område fordi så mange blodårer og nerver passerer gjennom dette området. Du kan oppleve smerter under venstre armhule eller den rette for mange forskjellige grunner. Det er helt naturlig å bli bekymret fordi området er så tett til brystet , og ofte gjør at du lurer på om du har brystkreft. Var til legen og tok blodprøve som sjekket om det var noen infeksjoner i kroppen, samt sjekket hjertet.


Alle prøvene var fine, så legen mente det var muskelsmerter. Men det er selvfølgelig lurt å ta en tur til legen, for å utelukke alvorlige sykdommer! Den er hard og går ikke an og klemmes, fra i går føler jeg også at smertene blir større og at kulen er blitt større også.


Innsendt spørsmål ­Hvor viktig er det å gå til lege når jeg har vonde lymfer i armhulen og inn mot brystet. Kan ikke kjenne spesielle kuler, men har vondt uten berøring og kan kjenne det når som helst som en murring og små stikk.

Vi har alle sannsynligvis funnet en klump i armhulen vår på et tidspunkt, og det bør ikke føre til at du blir så veldig bekymret. Her vil vi forklare hvilke skritt du bør ta det øyeblikket du finner den neste. Hva kan forårsake at det dannes en klump i armhulen ? Vondt i brystet og brystsmerter kan være skremmende og smertefullt. Det å ha vondt i armene og nærliggende strukturer (skulder, albue eller håndledd) kan være særdeles plagsomt.


Vondt i armene kan forårsakes av flere forskjellige faktorer, men noen av de vanligste er overbelastning, traume (ulykke eller fall), nerveirritasjon, muskulære feilbelastninger og mekanisk dysfunksjon. Vondter her og der er ikke uvanlig. Mange sliter med muskelsmerter og hodepine, og med alderen er det normalt med økte smerter i leddene. Gå til lege dersodu får en ny smerte som ikke går. Hei, jeg er en jente på år og lurer på om det er mulig å få brystkreft i min alder.


Jeg har en klump i det ene brystet på siden av kjertelen som er vond og øm. Altså ikke hele brystet gjør vondt. For måner siden oppdaget jeg en klump i armhulen , og den vokser og er øm også. Andre symptomer kan være at brystvorten trekker seg innover, sår på brystet som ikke vil gro og hovne lymfeknuter i armhulen. For å fastslå om du har brystkreft gjennomføres en trippeldiagnostikk.


Det består av klinisk undersøkelse av brystet , mammografi og eventuelt andre billedundersøkelser, samt vevsprøve. Skade på skulder eller nakke området kan også føre til arm smerter. Skade på plexus brachialis, en nerve klyngen i armhulen området, for eksempel kan føre til smerter, som reiser ned armen og til og med inn i hånden.

Press på nervene i nakken kan produsere utstrålende smerter som sprer seg til å bringe om smerte og nummenhet i armene. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter tilstander i alle organene i toraks og abdomen, samt panikkangst.


Alvorlighetsgraden varierer betydelig, fra helt godartet til akutt livstruende og umiddelbart behandlingstrengende sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg