fredag 7. februar 2020

Populære navn 1850

Dette er en liste over populære navn. Det er navn som mange finner i slekten sin og i gamle bygdebøker og slektsbøker, for eksempel. Listene inneholder først og fremst navn som er lite i bruk nå, og som ser ut til å komme tilbake.


Av alle populære navn , er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert. Se liste over de ti mest populære navnene nederst i saken. Men da er københavnerne for længst begyndt at gå nye veje.

Navnetrendene skifter. Og de vil gjerne ha navn som har tilknytning til den landsdelen de kommer fra. Unge foreldre vil være trendy og nyskapende, og søker derfor en ny historisk periode enn det som har vært populært tidligere, sier.


Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Sofie ligger som nummer tre. Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken. Finn ut hvor populært navnet på hunden din er.


Det å bestemme babyens navn er en vanskelig avgjørelse, og navnetrendene endres hele tiden.

I denne saken ser vi på hvilke navn som var populære i etterkrigstiden og frem til i dag. Liker ikke så godt navn knyttet til norrøn mytologi. Driver og leter i gamle kirkebøker i digitalarkivet blant annet, men har ennå ikke funnet det perfekte.


Eksempelvis syns jeg navn som Bertha, Karla, Pauline, Jensine og Lovise er koselige - Karl, Severin, Hans og Valdemar til gutt (har slått fra meg alle disse). Svensk navnestatistikk publiseres senere denne måneden. For navneforskere i Norge er det alltid spennende å se den svenske listen opp mot norske trender. To velklingende navn , populære navn er Malin og Linnea. Populære navn i Sverige er Maja, Ella, Alma, Filip og Aksel.


Lister over vanlige navn henta fra offisielle kilder. Også lister med godkjente og avviste fornavn, navnelister fra uoffisielle kilder og lenker til telefonkataloger. Som du ser er flere av disse navnene vanlig i Norge i dag, mens noen kanskje ikke er fullt så vanlige. I nyere tid har Anna vært blant de mest populære døpenavnene på jenter i Norge helt fram til ca.


SSB la onsdag morgen ut navnestatistikken med oversikt over de mest populære navnene fra i fjor. For tiende gang er Emma det mest brukte jentenavnet. Antallet jenter som fikk navnet i fjor var. Henrik, Filip og Jakob er kjente navn fra Ingebrigtsen-familien og er å finne blant de mest populære guttenavnene. Løpebrødrenes yngste søster, Ingri har også et navn på årets toppliste.


Har du vanskeligheter med å bestemme deg for hvilken navn du skal velge?

Test å få frem et tilfeldig navn med vår navngenerator. De som leste om de mest populære guttenavnene leste også mer om populære navn i Norge. Det er ingen tvil om at Sofia er et populært navn.


Flere av verdens største kjendiser bærer navnet som nå dominerer verden over. Som Wattenberg trekker frem i undersøkelsen sin, er det et hot navn i flere land og du kjenner sikkert til damene du ser i kollasjen under. Det eneste af Christian IVs børn i andet ægteskab der kun fik ét navn , var datteren Christiane, og hermed introducerede han endnu en navneskik, der skulle blive lige så dominerende som dobbeltnavnene: kvindenavne afledt af mandsnavne. Hans søn Frederik III kaldte sine tre døtre Frederikke Amalie, Ulrikke Eleonora og Vilhelmine Ernestine.


Sophia kommer fra grek og betyr visdom. Aiden kommer fra irsk og betyr flammende. Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack. I Bergen har vi våre tradisjoner, og navneforsker tror Dyveke, Ulrik, Herman og Tale vil stå.


To gange om året bliver listerne over sidste forrige halvårs mest populære navne til nyfødte offentliggjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg