torsdag 6. februar 2020

Prolaps hvor lenge sykemeldt

Hva er årsaken til prolaps ? Med tiden blir bruskvevet i bruskskivene stivere. Da oppstår det lettere små revner i substansen. Disse revnene kan, når de omfatter de ytterste lagene av bruskskiven, hvor det ligger nervefibre, gi kraftige smerter i korsryggen, et såkalt hekseskudd.


Et prolaps trenger ikke alltid operasjon.

I løpet av ett år vil mange prolaps gradvis skrumpe inn. Symptomene avtar ofte lenge før. Hvis du blir bedre av din isjias før en planlagt operasjon, må du kontakte oss for vurdering av nødvendigheten av operasjon. Etter at jeg igjen ble førlig tok det nokså lang tid før jeg kunne gjøre det jeg gjorde før, som feks å gå på ski.


Dette kunne jeg først gjøre etter år. For uker fikk jeg veldig smerter i arm og skulder og det minnet meg veldig om sist jeg hadde prolaps. Nivået nedenfor er det et prolaps.


Når prolapset er lokalisert, skjæres et lite snitt i hinnen som dekker det, og selve brokket eller skiveinnholdet kan fjernes.

Mikroteknikk egner seg best ved første gangs prolaps og hvor pasienten har symptomer bare fra den ene siden. Hvor vanlig er prolaps egentlig? Prolaps i ryggen er svært vanlig. Når blir prolaps i ryggen et problem? Skade i skiven kan være smertefullt i seg selv.


Det finne flere andre behandlinger som har vært prøvd for ulike typer ryggsmerter, men forskningen gir ikke klare svar på hvor god effekt de har. Manipulasjon av ryggen kan hjelpe mot korsryggsmerter, men det er viktig å bruke en erfaren terapeut. Behandlingen går ut på at terapeuten flytter på de små leddene mellom ryggvirvlene i ryggen. Er sykmeldingen lenger enn dager, vil den deles opp automatisk, og du kan levere søknaden om sykepenger før hele sykefraværet er over.


Du får en melding når søknaden er klar til å fylles ut. Du kan også sjekke datoen ved å logge inn på Ditt sykefravær. OBS: Har du levert søknaden digitalt, skal du ikke levere den på papir i tillegg.


Din arbeidsgiver har ansvar for å følge deg opp mens du er syk, og så lenge du er ansatt. Du skal fortsatt ha oppfølging fra arbeidsgiveren din og NAV etter at du har fått innvilget AAP. Sykdom er ikke grunnlag for oppsigelse det første året man er sykmeldt.


Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Er det dager, uker eller måneder?

En jeg kjenner har vært noe sykemeldt i perioder. En måned her, en måned der, noe 1, noe gradert, noe aktivt. Et dialogmøte hvor arbeidsgiver, sykmeldt arbeidstaker, vedkommendes lege og NAV er tilstede, kan være fornuftig for å få avklaringen om sannsynligheten for tilbakekomst.


Er imidlertid tilbakemeldingen at arbeidstaker sannsynligvis kan prøve seg i arbeid igjen om relativt kort ti må arbeidsgiver normalt avvente situasjonen for å se om arbeidstaker faktisk kommer tilbake slik som antydet. Deretter skal han bare skrive attestasjon for den tiden du har vært syk, og ikke for mer enn dager om gangen. I praksis vil de fleste leger skrive sykmelding framover, men maksimalt for dager.


Dersom arbeidstaker har vært syk i mer enn ett år, gjelder vanlige regler om saklig grunn til oppsigelse. Sykdom kan da under særlige forutsetninger være en saklig grunn til oppsigelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg